Csirkemell medvehagyma pestos bulgurral
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

620 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- koktélparadicsom
- bulgur
- adalékmentes trappista sajt
- dió
- friss bazsalikom
- friss medvehagyma
- fokhagyma
- vörösborecet
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
- keverőtál
- blender / robotgép
Elkészítés

1. Bulgur
Rakd a bulgurt egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kevés felforrósított olajon pirítsd meg, sózd, borsozd, és adj hozzá a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Hamarabb kész lesz, mint a rizs. Miután elfőtte a vizet, tedd félre, és fedd le!

2. Dió
Egy serpenyőben közepes lángon folyamatosan kevergetve pirítsd a diót körülbelül 3-4 percig, amíg el nem kezd enyhén barnulni.

3. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A koktélparadicsomokat ketté, a fokhagymát szeletekre, a medvehagymát csíkokra, a bazsalikomot apróra vágd. A sajtot kockázd fel.
4. Pesto
A bazsalikomot, a medvehagymát, a fokhagymát, a sajtot, az egyik olívaolajat, a vörösborecetet és a diót rakd blenderbe, és pürésítsd.

5. Csirke
Egy serpenyőben hevítsd fel a maradék olíva olajat. Ha forró rakd bele a csirkecsíkokat, és közepes lángon süsd aranybarnára.

6. Paradicsom
Add a csirkéhez a paradicsomot, és főzd kb. 2 percig, amíg a paradicsom héja ráncos és puha, belseje pedig forró nem lesz.

Vedd le a serpenyőt a tűzről. Keverd a paradicsomos csirkéhez a bulgurt és a pestot.

7. Tálalás
Halmozd csirkés-pestos-bulgurt egy tányérra.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.