Csirke caprese – Chefbag – Konyhakész alapanyagok

Csirke caprese

Elkészítési idő

30 perc

406 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Gluténmentes

gluténmentes

Szénhidrát

11g gramm szénhidrát

Hozzávalók

tanyasi csirkemell, adalékmentes mozzarella, paradicsom, fokhagyma, friss bazsalikom, olívaolaj, só

Szükséges eszközök:

serpenyő, sütő, tepsi / tűzálló tál

Elkészítés

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 230°C-ra. Mosd és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. A paradicsomból vágj annyi szeletet, hogy be lehessen velük fedni a csirkemelleket, a többi paradicsomot kockázd fel. A fokhagymát és a bazsalikomot vágd finomra.

2. Csirkemell

A csirkemelleket sózd meg, majd  felforrósított, tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg azokat.

3. Bazsalikomos olaj

A zúzott fokhagymát keverd el 1 dl olívaolajjal, a finomra vágott bazsalikommal, kevés sóval.

Csirke caprese - Chefbag - Konyhakész alapanyagok

4. Sütés

A felkockázott paradicsomot terítsd szét a tűzálló tálban, locsold meg a bazsalikomos olajjal (pár kanállal hagyj az olajból a tálaláshoz). Helyezd rá a paradicsomokra az elősütött csirkemelleket, tegyél rá egy-egy szelet paradicsomot és egy-egy szelet mozzarella sajtot. Süsd az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre.

Csirke caprese - Chefbag - Konyhakész alapanyagok

5. Tálalás

Tálaláskor locsold meg frissen a bazsalikomos olajjal.

Figyelem! A recept két adag étel elkészítésre vonatkozik, a fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető.

Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.