Csirke caprese – Chefbag – Konyhakész alapanyagok
Csirke caprese
Elkészítési idő
406 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Szénhidrát

Hozzávalók
tanyasi csirkemell, adalékmentes mozzarella, paradicsom, fokhagyma, friss bazsalikom, olívaolaj, só
Szükséges eszközök:
serpenyő, sütő, tepsi / tűzálló tál
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 230°C-ra. Mosd és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. A paradicsomból vágj annyi szeletet, hogy be lehessen velük fedni a csirkemelleket, a többi paradicsomot kockázd fel. A fokhagymát és a bazsalikomot vágd finomra.

2. Csirkemell
A csirkemelleket sózd meg, majd felforrósított, tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg azokat.

3. Bazsalikomos olaj
A zúzott fokhagymát keverd el 1 dl olívaolajjal, a finomra vágott bazsalikommal, kevés sóval.

4. Sütés
A felkockázott paradicsomot terítsd szét a tűzálló tálban, locsold meg a bazsalikomos olajjal (pár kanállal hagyj az olajból a tálaláshoz). Helyezd rá a paradicsomokra az elősütött csirkemelleket, tegyél rá egy-egy szelet paradicsomot és egy-egy szelet mozzarella sajtot. Süsd az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre.

5. Tálalás
Tálaláskor locsold meg frissen a bazsalikomos olajjal.