Csípős csirkeszárnyak
Elkészítési idő
395 kcal

Nehézségi szint

Csípősség

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkeszárnyak
- krumpli
- gomba
- fokhagyma
- citrom
- friss koriander
- friss petrezselyem
- méz
- sriracha szósz
- szójaszósz
- olíva olaj
- kézműves vaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- 2 db keverőtál
- serpenyő
- tepsi
- sütő
Elkészítés
1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Mosd és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. A gombát vágd apró kockákra, a fokhagymát és a zöldfűszereket aprítsd fel. Egy keverőtálban keverd össze a mézet, az olíva olajat, a srirachát, a szójaszószt és a citrom levét.
2. Csirkeszárnyak
Egy nagy keverőtálban fűszerezd a csirkeszárnyakat sóval, borssal és fokhagymával. Jól keverd össze, hogy minden csirkeszárny minden részére jusson.
Rakd a sütőpapírt a tepsibe, helyezd rá a csirkeszárnyakat, és süsd kb.25-30 percig. Amíg a csirkeszárny sül, készítsd el a köretet.
Ha letelt a nagyjából fél óra, vedd ki a tepsit a sütőből, és kend meg szárnyakat a srirachás szósz felével, majd tedd vissza a sütőbe még 5-10 percre, hogy szépen megpiruljanak.
3. Krumpli
Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat. Ha forró add hozzá a krumplit, és közepes lángon süsd aranybarnára (kb. 12 perc). Ha egy fedővel lefeded a serpenyőt, akkor gyorsabban sül meg.
4. Gomba
Ha a krumplik megsültek, told azokat a serpenyő egyik oldalára. Tedd a másik oldalra a gombát, főzd 3-4 percig.
5. Zöldfűszer
Öntsd a gombás krumplihoz a srirachás szósz felét (a másik fele – a 2.pontban említett módon – a csirkeszárnyakra kerül), és add hozzá a zöldfűszereket. Jól kavard össze, és alacsony lángon forrald 2-3 percig.
6. Tálalás
Tálald, amint elkészült. Halmozz a csípős köretből a tányér közepére, majd rakd rá a csirkeszárnyakat.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.