Chorizos csirke nyárs
Elkészítési idő
680 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- krumpli
- chorizo
- mogyoróhagyma
- paradicsom
- metélőhagyma
- tahini szósz
- joghurt
- olívaolaj
- fajitas fűszerkeverék
- só
- bors
- nyárs
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- lábos
- keverőtál
Elkészítés

1. Alapanyag
Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. A paradicsomot vágd negyed cikkekre, majd a cikkeket vágd félbe. A mogyoróhagymát és a chorizot vágd 1-1,5 cm-es karikákra, a metélőhagymát aprítsd fel. A csirkemellet sózd, borsozd, és kend be a fajitas fűszerkeverékkel.

2. Szósz
Egy keverőtálban keverd össze a tahinit, a joghurtot, és a metélőhagymát, ízlés szerint sózd, borsozd. (A metélőhagymából tegyél félre egy keveset a díszítéshez) Rakd a hűtőbe, és hagyd állni 10-15 percig.

3. Nyárs
Húzz a nyársra mogyoróhagymát, csirkét, chorizo-t és paradicsomot. Vastag falú serpenyőben hevíts fel kevés olívaolajat. Ha forró, tedd bele a nyársakat, és közepes lángon süsd kb. 10 percig. Forgasd, hogy minden oldala jól megsüljön.

4. Krumpli
Egy lábosba engedj hideg vizet, és rakd bele a krumplit főni. Ne főzd meg teljesen, forrástól számítva kb. 6-8 perc után szűrd le, majd tedd a szeleteket abba a serpenyőbe, amiben a chorizo-s csirke nyársak sültek. Sózd, borsozd ízlés szerint, és süsd készre.

5. Tálalás
Rakj két nyársat egy tányérra, mellé kínáld a tepsis krumplit és a tahinis szószt. Szórd meg a félretett metélőhagymával és már kész is.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.