Chipotle chilis-korianderes csirkemell
Elkészítési idő

600 kcal

Nehézségi szint

Csípősség

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- krumpli
- citrom
- kínai kel
- chipotle szósz
- majonéz
- friss koriander
- olíva olaj
- só
- cayenne bors
- bors
- alufólia
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- serpenyő
- 2 db hőálló tál / tepsi
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Vágd fel a káposztát, facsard ki a citrom levét, és aprítsd finomra a koriandert.

2. Krumpli
Tedd a sütőpapírt egy tepsibe, és helyezd el rajta a felvágott krumplikat. Locsold meg egy kis olíva olajjal, majd fűszerezd cayenne borssal és sóval. Süsd nagyjából 20 percig, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.
3. Csirke
A második tepsibe / hőálló tálba – ami van akkora, hogy a csirkemellek is beleférjenek majd – öntsd bele a citromlevet, és szórd meg a korianderrel. Adj hozzá egy kis olíva olajat, sózd és borsozd, majd jól keverd össze, aztán tedd félre.
Hevíts fel egy kis olíva olajat egy serpenyőben. Amikor az olaj forró, helyezd bele a csirkemelleket, majd süsd mindkét oldalát 3-3 percig, vagy addig, amíg szép aranybarna nem lesz. Sütés közben mindkét oldalát sózd meg.

4. Chipotle-majonéz
Amíg a csirkék sülnek, egy keverőtálban keverd összea majonézt, a chipotle szószt egy kevés olíva olajjal és egy evőkanál vízzel. Óvatosan sózd és borsozd. Jól keverd össze, és tálalásig tedd félre.
5. Csirke folytatva
Amikor a csirkemellek már aranybarnára pirultak, a serpenyőből rakd át a citromos – korianderes tepsibe. Jól fedd be a szósszal a filéket, ezután takard be az alufóliával, és tedd a tepsit a sütőbe 15 percre.
6. Kínai kel
Amíg a csirke sül, ismét hevíts fel olíva olajat a serpenyőben, és párold meg benne a kelkáposztát. Sózd és borsozd.

7. Tálalás
Tálald a csirkemelleket a kelkáposztára, meglocsolva a citromos – korianderes lével, amiben a csirke sült. Körítsd a pikáns krumplival és a chipotle – majonéz szósszal.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.