Cheddar sajtos töltött krumpli
Elkészítési idő
380 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus

Csípősség

Hozzávalók

Amit küldünk:
- krumpli
- cheddar sajt
- brokkoli
- tej
- liszt
- só
- bors
- cayenne bors
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
- sajtreszelő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Főzd meg sós vízben héjában a krumplikat. (A megmosott krumplit héjastól tedd bele egy lábasba, és öntsd föl annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje. Sózd a vizet. Forrás után takarékon főzd kb. 15-20 percig. Szúrj bele villát, hogy elég puha-e.) Reszeld le a sajtot.

2. Sajtszósz
Egy kisebb lábosban, kézi habverővel, csomómentesen keverd össze a tejet és a lisztet. Add hozzá a sajt 2/3-át, és kevergesd tovább addig, amíg a sajt teljesen el nem olvad. Sózd, borsozd és adj hozzá kevés cayenne borsot is. Miután befűszerezted, és a sajt elolvadt, vedd le a tűzről a lábost.
3. Töltés
A megfőtt krumplit vágd hosszában ketté, és egy kanállal vájd ki a belsejét. A kivájt részt vágd apró darabokra, és keverd össze a brokkolival. Ezt a keveréket töltsd vissza a krumplikba. Öntsd rá a tejes-sajtos szószt, majd szórd meg a maradék reszelt sajttal. Ezután tedd a sütőbe.

4. Tálalás
Ha a sajt kellően megpirult a tetején, vedd ki a sütőből, tedd tányérra, és tálald.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.