Cheddar sajtos töltött krumpli

Elkészítési idő

380 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Vegetáriánus

vegetáriánus

Csípősség

enyhén csípős

Hozzávalók

Cheddar sajtos töltött krumpli - Chefbag

Amit küldünk:

  • krumpli
  • cheddar sajt
  • brokkoli
  • tej
  • liszt
  • bors
  • cayenne bors

Szükséges eszközök:

  • lábos
  • serpenyő
  • sajtreszelő

Elkészítés

Cheddar sajtos töltött krumpli - Chefbag

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Főzd meg sós vízben héjában a krumplikat. (A megmosott krumplit héjastól tedd bele egy lábasba, és öntsd föl annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje. Sózd a vizet. Forrás után takarékon főzd kb. 15-20 percig. Szúrj bele villát, hogy elég puha-e.) Reszeld le a sajtot.

Cheddar sajtos töltött krumpli - Chefbag

2. Sajtszósz

Egy kisebb lábosban, kézi habverővel, csomómentesen keverd össze a tejet és a lisztet. Add hozzá a sajt 2/3-át, és kevergesd tovább addig, amíg a sajt teljesen el nem olvad. Sózd, borsozd és adj hozzá kevés cayenne borsot is. Miután befűszerezted, és a sajt elolvadt, vedd le a tűzről a lábost.

3. Töltés

A megfőtt krumplit vágd hosszában ketté, és egy kanállal vájd ki a belsejét. A kivájt részt vágd apró darabokra, és keverd össze a brokkolival. Ezt a keveréket töltsd vissza a krumplikba. Öntsd rá a tejes-sajtos szószt, majd szórd meg a maradék reszelt sajttal. Ezután tedd a sütőbe.

Cheddar sajtos töltött krumpli - Chefbag

4. Tálalás

Ha a sajt kellően megpirult a tetején, vedd ki a sütőből, tedd tányérra, és tálald.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.