Cajun csirke Alfredo szószos fettuccine-vel
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

790 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- fettuccine tészta
- aszalt paradicsom
- paradicsompüré
- piros pritaminpaprika
- zöld pritaminpaprika
- lilahagyma
- fokhagyma
- lime
- tej
- krémsajt
- parmezán sajt
- friss petrezselyem
- olíva olaj
- cajun fűszerkeverék
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- 2 db lábas
- serpenyő
- keverőtál
Elkészítés

1. Tészta
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olíva olajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg az le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a tésztát kb. 10 percig.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

2. Alapanyag
Mosd és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. A pritaminpaprikákat, a lilahagymát és a fokhagymát vékonyan szeleteld fel. Az aszalt paradicsomot vágd apróra. A parmezánt reszeld le, a lime levét pedig facsard ki.

3. Gyors pác
Egy közepes keverőtálban keverd el a cajun fűszerkeveréket az olíva olaj felével. Tedd bele a csirkecsíkokat, jól forgasd át, hogy mindenhol elfedje a csirkéket a pác, majd sütésig tedd félre.

4. Paradicsomos Alfredo-szósz
Egy kisebb lábasban hevítsd fel a maradék olíva olajat, ha forró, pirítsd meg benne a fokhagymát. Ezután add hozzá az aszalt paradicsomot, a tejet, majd a paradicsompürét, és folyamatosan kevergetve, kis lángon főzd kb. 2-3 percig. Sózd és borsozd. A legvégén add hozzá a krémsajtot, és főzd tovább addig, amíg az teljesen el nem olvad a szószban. Ha kész, húzd le a tűzről, és tedd félre.

5. Csirke
Rakd egy serpenyőbe a cajun fűszerkeverékkel bepácolt csirkét. A keverőtálban maradt páclevet is önts a serpenyőbe. Kezdd el pirítani a csirkét, és ha már kapott egy kis színt, add hozzá a hagymát is. Sózd és borsozd. Ha a hagyma is kissé lepirult, akkor add hozzá a pritaminpaprikákat és a limelét.

6. Minden egyben
Ha csirke jól átsült, öntsd hozzá a paradicsomos Alfredo-szószt, és forrald össze. Ha ezzel is kész vagy, akkor forgasd bele a tésztát is, és szórd meg parmezánnal.

7. Tálalás
Halmozd a tésztát egy tányérba, és díszítésként használd a friss petrezselymet.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.