Bruschetta ágyon pihenő fogas padlizsántekercsben

Elkészítési idő

35 perc

458 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Paleo

Gluténmentes

gluténmentes

Laktózmentes

laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:

  • fogasfilé
  • padlizsán
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • szárított kakukkfű
  • olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • bors
  • fogvájók

Szükséges eszközök:

  • keverőtál
  • serpenyő
  • sütő

Elkészítés

1. Készítsd el a paradicsomos bruschettát

Mosd és szárítsd meg a zöldségeket. Vágd a paradicsomokat kis kockákra, a fokhagymát aprítsd fel. A bazsalikom leveleit tépkedd apróra. (Tipp: Ha a nem szeretnéd, hogy a paradicsomon a héja rajta legyen, akkor előbb kereszt alakban metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.) Tedd egy tálba a paradicsomot, fokhagymát, bazsalikomleveleket. Sózd, borsozd, és a végén locsold meg egy kis olívaolajjal. Keverd össze és hagyd állni, amíg az étel többi része elkészül.

2. Pirítsd meg a padlizsánt

Mielőtt elkészítenéd a padlizsánt, melegítsd elő a sütőt 200°C–ra. A padlizsánt hosszában vágd vékony szeletekre. A szeleteket sózd be, és szórd meg a kakukkfű felével. Egy serpenyőben forrósíts fel kis olíva olajat és a padlizsánszeletek mindkét oldalát pirítsd meg. Ha kész, vedd ki a szeleteket egy tányérra / vágódeszkára.

3. Fektesd a halszeleteket a padlizsánra

Mosd és szárítsd meg a fogast. Vágd annyi szeletre, ahány padlizsánszeleted van. Ezután fektesd a vékony fogas szeleteket a padlizsánszeletekre és szórd meg a maradék kakukkfűvel.

4. Készítsd el a tekercseket

Tekerd fel a padlizsánokat, és ha szükséges, tűzd meg egy-egy fogvájóval. Helyezd egy kis tűzálló tálba, serpenyőbe vagy tepsibe, és tedd be kb. 15 percre a 200°C-ra előmelegített sütőbe.

Tipp: Hogyha a bruschettát is melegen szeretnéd fogyasztani a hal mellé, akkor a bruschettára fektesd a feltekert padlizsánokat és úgy tedd a sütőbe.

Bruschetta ágyon pihenő fogas padlizsántekercsben - Chefbag

5. Söpörd be ételedért a bókokat

Ha a padlizsánokat nem a bruschettával együtt sütötted, akkor tálalásnál tegyél a tányérra egy sáv paradicsomos bruschettát, majd erre helyezd a padlizsánba tekert fogasfiléket. A látvány fokozása érdekében díszítheted még egy-egy bazsalikomlevéllel is.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

[addtoany]