Bruschetta ágyon pihenő fogas padlizsántekercsben
Elkészítési idő

458 kcal

Nehézségi szint

Paleo
Gluténmentes

Laktózmentes

Hozzávalók
Amit küldünk:
- fogasfilé
- padlizsán
- fokhagyma
- paradicsom
- szárított kakukkfű
- olívaolaj
- friss bazsalikom
- só
- bors
- fogvájók
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- serpenyő
- sütő
Elkészítés
1. Készítsd el a paradicsomos bruschettát
Mosd és szárítsd meg a zöldségeket. Vágd a paradicsomokat kis kockákra, a fokhagymát aprítsd fel. A bazsalikom leveleit tépkedd apróra. (Tipp: Ha a nem szeretnéd, hogy a paradicsomon a héja rajta legyen, akkor előbb kereszt alakban metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.) Tedd egy tálba a paradicsomot, fokhagymát, bazsalikomleveleket. Sózd, borsozd, és a végén locsold meg egy kis olívaolajjal. Keverd össze és hagyd állni, amíg az étel többi része elkészül.
2. Pirítsd meg a padlizsánt
Mielőtt elkészítenéd a padlizsánt, melegítsd elő a sütőt 200°C–ra. A padlizsánt hosszában vágd vékony szeletekre. A szeleteket sózd be, és szórd meg a kakukkfű felével. Egy serpenyőben forrósíts fel kis olíva olajat és a padlizsánszeletek mindkét oldalát pirítsd meg. Ha kész, vedd ki a szeleteket egy tányérra / vágódeszkára.
3. Fektesd a halszeleteket a padlizsánra
Mosd és szárítsd meg a fogast. Vágd annyi szeletre, ahány padlizsánszeleted van. Ezután fektesd a vékony fogas szeleteket a padlizsánszeletekre és szórd meg a maradék kakukkfűvel.
4. Készítsd el a tekercseket
Tekerd fel a padlizsánokat, és ha szükséges, tűzd meg egy-egy fogvájóval. Helyezd egy kis tűzálló tálba, serpenyőbe vagy tepsibe, és tedd be kb. 15 percre a 200°C-ra előmelegített sütőbe.
Tipp: Hogyha a bruschettát is melegen szeretnéd fogyasztani a hal mellé, akkor a bruschettára fektesd a feltekert padlizsánokat és úgy tedd a sütőbe.

5. Söpörd be ételedért a bókokat
Ha a padlizsánokat nem a bruschettával együtt sütötted, akkor tálalásnál tegyél a tányérra egy sáv paradicsomos bruschettát, majd erre helyezd a padlizsánba tekert fogasfiléket. A látvány fokozása érdekében díszítheted még egy-egy bazsalikomlevéllel is.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.