Brassói szűzpecsenye
Elkészítési idő
770 kcal

Nehézségi szint

Csípősség

Gluténmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- sertés szűzpecsenye
- kolozsvári szalonna
- kockázott krumpli
- paprika
- paradicsom
- makói hagyma
- fokhagyma
- mangalica zsír
- pirospaprika
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- lábos / fritőz
- étolaj / kókuszolaj a krumplisütéshez
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. Vágd apróra a hagymát és a fokhagymát, a szalonnát, a paprikát, a paradicsomot pedig 1 cm-es kockákra vágd fel. (Tipp: Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon rajta legyen a héja, akkor előbb kereszt alakba metszd be a héját , és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.)

2. Krumpli
Melegítsd fel a fritőzt 170 °C-ra. Rakd bele a kockára vágott krumplit, és süsd ameddig szép arany-barna nem lesz. (kb. 8-10 perc) A kész krumplit tedd egy törlőpapíros tálra, hogy megszabaduljon a felesleges zsiradéktól.

3. Szűzpecsenye
Miközben sül a krumpli, egy vastag falú serpenyőben kezdd el a mangalica zsírt melegíteni. Mikor már forró, tedd bele a hagymát, és közepes lángon párold üvegesre. Add hozzá a szalonnát, majd a szüzet. Sózd és borsozd ízlés szerint.

4. Ragu
Mikor a hús már majdnem kész, add hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát. Pirítsd egészen addig, amíg a hús szép piros nem lesz. Csak a legvégén add hozzá a pirospaprikát és a fokhagymát.

5. Krumpli + Ragu
Tedd a sült krumplit a raguhoz. Kevergesd pár percig, hogy összeérjenek az ízek.

6. Tálalás
Halmozd a tányérra az elkészült brassóit, és söpörd be ételedért a bókokat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag ételre vonatkozik.