Bourbonos csirke jázmin rizzsel
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

616 kcal

Nehézségi szint

Csípősség

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- jázmin rizs
- gyömbér
- újhagyma
- szezámmag
- Chefbag #8 fűszerkeverék
- Chefbag #12 szósz
- szójaszósz
- méz
- bourbon whiskey
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábas
- serpenyő
- keverőtál
Elkészítés

1. Rizs
Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olíva olajon pirítsd meg, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi forró vízzel (3 dl), mint amennyi rizst főzöl. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

2. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A gyömbért reszeld le, az újhagymát vékonyan szeleteld fel. A csirkemellet egy keverőtálban fűszerezd be a Chefbag #8 fűszerkeverékkel, majd forgasd bele a Chefbag #12 szószba is úgy, hogy jól befedje a csirkét.

3. Csirkemell
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olíva olajat. Ha elég forró, tedd bele a kockázott csirkemellet, és közepes lángon süsd az egyik oldalukat kb. 5 percig.

4. Csirkemell folytatva
Ha a csirkék egyik oldala elkészült, forgasd meg, és tovább pirítva, add hozzá a gyömbért, majd a mézet, a bourbont és a szójaszószt. Forrald össze. Kb. 3-5 perc.

5. Tálalás
Tálald a bourbon-os, fűszeres csirkét a rizs tetejére, és díszítsd a felvágott újhagymával és a szezámmaggal.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.