Bélszíncsíkos-erdei gombás tagliatelle libamájjal
Elkészítési idő
790 kcal / adag

Nehézségi szint
Hozzávalók
Amit küldünk:
- marha bélszín
- hízott libamáj
- vargánya gomba
- laskagomba
- tagliatelle tészta
- olívaolaj
- főzőtejszín
- friss kakukkfű
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- lábos
Elkészítés
1. Tészta
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg az le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a tésztát kb. 10 percig.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.
2. Alapanyag
Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Vágd fel a gombákat 1-2 cm-es kockákra. A kakukkfű leveleit tépkedd le. (Ha gondolod tegyél félre 1-2 szál fűszernövényt, jól jöhet majd tálaláskor.)
3. Ragu
Egy vastaga falú serpenyőben forrósíts fel olívaolajat és közepes lángon kezdd el a bélszíncsíkokat pirítani. Sózd, borsozd ízlés szerint. Mikor már mindegyik oldala megpirult, add hozzá a gombákat, és a kakukkfüvet. Ha a gombák már összeestek, öntsd hozzá a tejszínt. Kis lángon forrald pár percig, majd add hozzá a tésztát. Kevergetve főzd még egy-két percig.
4. Libamáj
Forrósíts fel egy serpenyőt, tedd bele a libamáj szeleteket és lassú tűzön kezdd el sütni. Amikor már mindkét oldala kicsit megsült, ízlés szerint sózd, borsozd.
Süsd kb. 6-8 percig, és minimum 4x fordítsd meg.

5. Tálalás
Rakj a bélszínes – gombás tagliatelléből a tányérra, helyezd rá a megsült libamájat. Kakukkfűszárral díszítheted.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.