Bélszín tejszínes-vargányás raguval
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő
670 kcal/adag

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- marha bélszín
- vargánya gomba (szárított)
- jázmin rizs
- tejszín
- újhagyma
- friss kakukkfű
- olívaolaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
Elkészítés

1. Jázmin rizs
Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olíva olajon pirítsd meg, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi forró vízzel (3dl), mint amennyi rizst főzöl. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

2. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A szárított gombákat áztasd be kb. 2-3 dl forró vízbe kb. 5 percre.
A húst vágd kb. 2 cm-es kockákra, az újhagymát pedig vékony karikákra.
3. Ragu
Vastag falú serpenyőben forrósíts fel olívaolajat. Közepes lángon pirítsd meg a bélszínt. Mikor megpirult, add hozzá a gombát, sózd, borsozd, és rakd bele a friss kakukkfüvet egészben. (Ha gondolod, tegyél félre 1-2 szál fűszernövényt a tálaláshoz.)
Add hozzá a felvágott újhagymát és a tejszínt. Forrald össze, sózd, borsozd ízlés szerint.

5. Tálalás
Tálald jázmin rizzsel. Jól mutat a tányéron, ha a rizst puding vagy valamilyen más formába töltöd, és úgy halmozod a tányérra. Ha nincs otthon semmilyen forma, akkor merőkanállal is lehet kisebb halmokat készíteni.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.