Bélszín steak mogyoróhagymával és gyömbéres osztrigaszósszal

Elkészítési idő

35 perc

630 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Gluténmentes

gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:

  • marha bélszín
  • krumpli
  • mogyoróhagyma
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • osztrigaszósz
  • vaj
  • repceolaj
  • friss bazsalikom
  • bors

Szükséges eszközök:

  • lábos
  • serpenyő
  • reszelő

Elkészítés

1. Készítsd elő az alapanyagokat, és főzd meg a krumplit

Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Hámozd meg, és vágd félbe a krumplikat. Tedd egy lábosba, és nagy lángon, sós vízben kezd el főzni. Amikor a víz felforrt vedd takarékra. Kb. 10-12 perc alatt fő meg. Ha megfőttek, tedd egy tányérra. A félbevágott krumplik közepére szórj egy kis sót és borsot. Miközben fő a krumpli, vágd cikkekre a mogyoróhagymát, hámozd, és reszeld le a gyömbért, aprítsd fel a fokhagymát. Legvégül pedig a bélszínt vágd nagyjából 2,5 cm-es steak szeletekre.

2. Süsd meg a steak-et

Miután előkészítetted az alapanyagokat, melegítsd fel a repceolaj felét egy közepes nagyságú serpenyőben. A bélszín steakeket sózd és borsozd, ha elég forró már az olaj, tedd bele a húst a serpenyőbe. Pirítsd a steak egyik oldalát nagyjából 3-4 percig, majd fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is további 3-4 percig. Ha a steak kellően átsült, olyanra, mint amilyenre szeretnéd, akkor tedd ki egy tányérra, és takard be alufóliával, hogy melegen tartsd.

3. Készítsd el a szószt

Öntsd a maradék repceolajat abba a serpenyőbe, amiben eddig a húsok sültek, és hevítsd fel. Ezután tedd bele a felvágott mogyoróhagymát és a reszelt gyömbért, majd pirítsd nagyjából 1 percig. Add hozzá a kis darabokra vágott fokhagymát, és pirítsd további fél percig. Ezután, folyamatos kevergetés mellett, add hozzá az osztrigaszószt. Végül a serpenyőt a tűzről lehúzva add a szószhoz a vajat, és keverd egészen addig, amíg krémes állagú nem lesz.

4. Söpörd be ételedért a bókokat

Tegyél a tányérra két fél főtt krumplit, tegyél a tetejükre egy-egy friss bazsalikomot. A krumplik mellé tedd a bélszín steaket, a tetejére pedig csorgasd rá a gyömbéres osztrigaszószt.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.