Bélszín grillzöldségekkel, tárkonyos mártással
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

670 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- marha bélszín
- új krumpli
- spárga
- retek
- fokhagyma
- lilahagyma
- kezeletlen citrom
- friss tárkony
- kézműves vaj
- adalékmentes tejszín
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábos
- 2 db serpenyő
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A retket harapásnyi, a spárgát 2-3 centis darabokra, a lilahagymát cikkelyekre, a fokhagymát, a tárkonyt apróra vágd. A citrom héjának kb. a felét reszeld le (a citromok méretei eltérőek, ízlésednek megfelelő mennyiséget használj).

2. Krumpli
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olíva olajat. Közepes lángon süsd a krumplikat 5-6 percig, sózd, borsozd.

3. Spárga & Retek & Hagyma
Add a krumplihoz a retket, a spárgát, a hagymát, a fokhagymát és egy kevés vizet, majd nagy lángon gyakran rázogatva főzd 5-6 percig. Sózd, borsozd ízlésed szerint. Ha kész, tedd félre, és tartsd melegen.

4. Mártás
Egy lábosba olvaszd fel a vajat, add hozzá a reszelt citromhéjat, a tárkony 2/3 részét. Öntsd hozzá a tejszínt, a citrom levét (a citromok méretei eltérőek, ízlésednek megfelelő mennyiséget használj), sózd, borsozd. Főzd 2-3 percig.

5. Bélszín
Sózd, és borsozd be húsokat forrósítsd fel a maradék olíva olajat, és süsd a bélszínt olyanra, amennyire szeretnéd, hogy átsüljön.

Steak sütés
- Kék (raw): nyugodt, és nyitott tenyered (maghőmérséklet:40-42°C)
- Véres (rare): a hüvelyk, és a mutatóujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 45-50°C)
- Közepesen véres (medium rare): a hüvelyk és a középső ujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 54-56°C)
- Közepesen átsütött (medium): a hüvelyk és a gyűrűsujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 58-60°C)
- Átsütött (well done): a hüvelyk és a kisujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 64-66°C)

6. Tálalás
A tányér egyik oldalára rakj a zöldségekből, másik oldalára kanalazz a mártásból. Támaszd egymásnak a steakeket, szórd meg a maradék tárkonnyal.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.