Bélszín fajita guacamoléval

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

20 perc

700 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Hozzávalók

Bélszín fajita guacamoleval - Chefbag

Amit küldünk:

  • marha bélszín
  • kukorica tortilla
  • avokádó
  • zöld pritaminpaprika
  • piros pritaminpaprika
  • lilahagyma
  • fokhagyma
  • citrom
  • tejföl
  • friss koriander
  • olíva olaj
  • fajita fűszerkeverék
  • bors

Szükséges eszközök:

  • keverőtál
  • 2 db serpenyő

Elkészítés

Bélszín fajita guacamoleval - Chefbag

1. Alapanyag

Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Vékonyra szeleteld fel a pritaminpaprikákat. A lilahagymát felezd el, majd az egyik felét vékonyan szeleteld, a másik felét pedig apróra kockázd fel. Az avokádót is vágd hosszában ketté, majd szedd ki a magját, és a húsát kanalazd ki. (TIPP: Az avokádó magját úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani, ha hosszában kettévágod az avokádót, elfordítod egymással ellenkező irányba, így az egyik felében lesz csak a magja. Ezután vágj egy kést a magba és fordítsd el benne.) A fokhagymát egy kés lapjával nyomd össze és vágd finomra. A citromot negyedeld, a koriander leveleit pedig tépd kisebb darabokra.

2. Guacamole

Az avokádó kivágott belsejét tedd egy keverőtálba. Keverd hozzá a 2 cikkely citrom levét, a koriander felét, a kockára vágott lilahagymát és fokhagymából, annyit, amennyit ízlésed szerint jónak érzel, de egy keveset mindenképp hagyj meg a zöldségekhez. Egy villával az összetevőket jól dolgozd össze, majd ízlés szerint sózd és borsozd.

3. Bélszín

Sózd és borsozd a bélszín csíkok mindegyik oldalát.  Egy nagyobb serpenyőben hevíts fel kevés olíva olajat. Ha forró, tedd bele a befűszerezett csíkokat, és süsd 2-4 percig. Ha kész, szedd ki egy tányérra, és lefedve tedd félre.

Bélszín fajita guacamoleval - Chefbag

4. Zöldségek

Ugyanabban a serpenyőben, amiben az előbb a bélszín csíkok sültek hevíts fel ismét egy kis olíva olajat. Ha az olaj forró, rakd a serpenyőbe a felszeletelt lilahagymát, a meghagyott fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig. Ezután add a hagymákhoz a paprikákat, és gyakran kevergetve süsd további 2-3 percig. Sózd és borsozd. Ha szükségesnek érzed, adj egy egészen kevés vizet is hozzá.

5. Majdnem kész

A korábban félretett bélszín csíkokat rakd a serpenyőbe a zöldségek mellé, bátran öntsd rá a hús által engedett levet is. Szórd meg a fajita fűszerkeverékkel és jól keverd át. Süsd tovább 1 percig, illetve addig amíg az ízek szépen összemelegszenek. Ha kész, vedd le a tűzről.

Bélszín fajita guacamoleval - Chefbag

6. Tortilla

Egy teljesen tiszta serpenyőben közepes lángon – olaj és más zsiradék nélkül – melegítsd meg a tortillának mindkét oldalát, hogy megpuhuljon. (kb. 30 másodperc / oldal)

Bélszín fajita guacamoleval - Chefbag

7. Tálalás

Ha kicsit megpirultak a tortilla lapok, már tálalhatsz is. Töltsd meg a tortilla lapokat a zöldséges-bélszínes töltelékkel. Díszítsd tejföllel, a maradék korianderrel és a két citrom negyeddel. Kínáld mellé a guacamolét.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.