Baharat csirkenyárs
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

663 kcal

Nehézségi szint

Laktózmentes

Csípősség

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- bulgur
- lilahagyma
- fokhagyma
- mandula
- méz
- vörösborecet
- friss kapor
- baharat fűszerkeverék
- olíva olaj
- só
- bors
- nyárs
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- serpenyő
Elkészítés

1. Bulgur
Rakd a bulgurt egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kevés felforrósított olajon pirítsd meg, sózd, borsozd, és adj hozzá a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Hamarabb kész lesz, mint a rizs. Miután elfőtte a vizet, vedd le a tűzről.

2. Alapanyag
A csirkemelleket rakd egy keverőtálba, szórd meg a baharat fűszerkeverékkel, locsold meg egy kevés olíva olajjal, sózd és borsozd. Jól keverd össze, hogy mindenhol egyenletesen érje a csirkéket a fűszer. Vágd finomra a fokhagymát és a kaprot. Vékonyan szeleteld fel a lilahagymát. A befűszerezett csirkemelleket egyenletesen elosztva szúrd fel a nyársakra.

3. Csirkenyárs
Melegíts fel szárazon – olaj és minden más zsiradék nélkül – egy nagyobb serpenyőt, és tedd bele a nyársakat. Közepes lángon süsd mindegyik oldalukat kb. 2-3 percig, vagy amíg szépen meg nem barnulnak. Ha kész, helyezd át egy tányérra, és tálalásig lefedve tedd félre.

4. Dresszing
Egy keverőtálban keverd el a mézet, a vörösborecettel és egy kevés olíva olajjal.

5. Mandula
Serpenyőben hevítsd fel a maradék olíva olajat, majd rakd bele a mandulát, a hagymát, a fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett, közepes lángon barnítsd a hozzávalókat kb.2-4 percig.

6. Köret
Keverd a lepirított hagymákhoz a bulgurt, sózd és borsozd. Keverd hozzá a dresszing felét és a kaprot is.

7. Tálalás
A mandulás bulgurral ágyazz meg a tányéron a csirkenyársnak, és az egészet locsold meg a maradék dresszinggel.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.