Avokádókrémes spagetti pörkölt pisztáciával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

455 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus

Csípősség

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- 8 tojásos spagetti tészta
- avokádó
- koktélparadicsom
- citrom
- pörkölt pisztácia
- újhagyma
- fokhagyma
- olívaolaj
- friss bazsalikom
- cayenne bors pehely
- só
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- lábos
- serpenyő
- szűrő
Elkészítés

1. Készítsd elő az alapanyagokat
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Vágd félbe a koktélparadicsomokat, a citromot és az avokádót. (TIPP: Az avokádó magját úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani, ha hosszában kettévágod az avokádót, elfordítod egymással ellenkező irányba, így az egyik felében lesz csak a magja. Ezután vágj egy kést a magba és fordítsd el benne.) Szeleteld fel az újhagymát, egy kés lapjával nyomd szét a fokhagymagerezdet és vágd apróra, a friss bazsalikomot pedig vágd finomra.

2. Főzd ki a tésztát
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. (Ha olaszosan szereted akkor kb. 5 perc.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

3. Készítsd el a krémes avokádó szószt
Egy tálba kapard ki a kettévágott és kimagozott avokádó belsejét, add hozzá a szétnyomott fokhagyma és a friss bazsalikom felét. Locsold meg egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg a krém. Fűszerezd ízlés szerint egy kis sóval. Az egészet jól nyomkodd szét és keverd össze egy villával vagy krumplinyomóval.

4. Süsd át a paradicsomokat
Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és tedd bele a maradék fokhagymát. Ezután add hozzá az újhagymát és a félbevágott paradicsomokat. Ízlés szerint fűszerezd sóval és cayenne bors pehellyel. Kevergetve főzd 5 percig.

5. Keverd össze
Keverd össze az avokádókrémet a kifőtt tésztával, majd keverd hozzá a serpenyőben lévő fokhagymás paradicsomokhoz.

6. Söpörd be ételedért a bókokat
Ne csak simán halmozd a tányérra a tésztát! Egy húsvillára tekerd rá és úgy tedd a tányérra, majd óvatosan húzd ki a tésztából a húsvillát. A tészta tetejére tegyél a paradicsomokból és szórd meg a pörkölt pisztáciával. Díszítsd a maradék bazsalikommal. (Tipp: A tészta tetejére reszelt citromhéj felfrissíti az ízeket.)
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.