Avokádókrémes spagetti pörkölt pisztáciával

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

25_perc

455 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Vegetáriánus

vegetáriánus

Csípősség

enyhén csípős

Laktózmentes

laktózmentes

Hozzávalók

Avokadokremes spageti - Chefbag

Amit küldünk:

  • 8 tojásos spagetti tészta
  • avokádó
  • koktélparadicsom
  • citrom
  • pörkölt pisztácia
  • újhagyma
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • cayenne bors pehely 

Szükséges eszközök:

  • keverőtál
  • lábos
  • serpenyő
  • szűrő

Elkészítés

Avokadokremes spageti - Chefbag

1. Készítsd elő az alapanyagokat

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.

Vágd félbe a koktélparadicsomokat, a citromot és az avokádót. (TIPP: Az avokádó magját úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani, ha hosszában kettévágod az avokádót, elfordítod egymással ellenkező irányba, így az egyik felében lesz csak a magja. Ezután vágj egy kést a magba és fordítsd el benne.) Szeleteld fel az újhagymát, egy kés lapjával nyomd szét a fokhagymagerezdet és vágd apróra, a friss bazsalikomot pedig vágd finomra.

Avokadokremes spageti - Chefbag

2. Főzd ki a tésztát

A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. (Ha olaszosan szereted akkor kb. 5 perc.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

Avokadokremes spageti - Chefbag

3. Készítsd el a krémes avokádó szószt

Egy tálba kapard ki a kettévágott és kimagozott avokádó belsejét, add hozzá a szétnyomott fokhagyma és a friss bazsalikom felét. Locsold meg egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg a krém. Fűszerezd ízlés szerint egy kis sóval. Az egészet jól nyomkodd szét és keverd össze egy villával vagy krumplinyomóval.

Avokadokremes spageti - Chefbag

4. Süsd át a paradicsomokat

Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és tedd bele a maradék fokhagymát. Ezután add hozzá az újhagymát és a félbevágott paradicsomokat. Ízlés szerint fűszerezd sóval és cayenne bors pehellyel. Kevergetve főzd 5 percig.

Avokadokremes spageti - Chefbag

5. Keverd össze

Keverd össze az avokádókrémet a kifőtt tésztával, majd keverd hozzá a serpenyőben lévő fokhagymás paradicsomokhoz.

Avokadokremes spageti - Chefbag

6. Söpörd be ételedért a bókokat

Ne csak simán halmozd a tányérra a tésztát! Egy húsvillára tekerd rá és úgy tedd a tányérra, majd óvatosan húzd ki a tésztából a húsvillát. A tészta tetejére tegyél a paradicsomokból és szórd meg a pörkölt pisztáciával. Díszítsd a maradék bazsalikommal. (Tipp: A tészta tetejére reszelt citromhéj felfrissíti az ízeket.)

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.