Avokádókrémes lazac zöld spárgával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

476 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- lazac filé
- zöld spárga
- avokádó
- fokhagyma
- újhagyma
- lime
- házi tej
- kézműves vaj
- friss koriander
- olíva olaj
- só
- bors
- alufólia
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- lábas
- serpenyő
- konyhai robotgép / blender
- tepsi / hőálló tál
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A fokhagymát és az újhagymát apróra vágd fel, a lime egyik felét facsard ki, a másik felének a héját reszeld le. A koriandert aprítsd finomra. Az avokádónak szedd ki a magját, és kanalazd ki a belsejét. (TIPP: Az avokádó magját úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani, ha hosszában kettévágod az avokádót, elfordítod egymással ellenkező irányba, így az egyik felében lesz csak a magja. Ezután vágj egy kést a magba és fordítsd el benne.)

2. Lazac
Rakd először az alufóliát a tepsibe, majd tedd rá a sütőpapírt. Sózd és borsozd a lazac mindkét oldalát. Helyezd a sütőpapírra, locsold meg egy kis olíva olajjal, szórd meg a lime lereszelt héjával, majd ezután jól csomagold be a sütőpapírba. Az alufólia széleit hajtsd rá, hogy ne nyíljon szét. Süsd kb. 10-15 percig.

3. Avokádószósz
Amíg sül a lazac, készítsd el a szószt. Tedd a blenderbe az avokádót, a koriandert, a lime levét, a fokhagymát és az újhagymát is. Sózd és borsozd. Kezd el pürésíteni, majd idővel add hozzá a tejet, és keverd szósz állagúvá. Ha kész, tálalásig tedd félre pihenni.

4. Spárga
A spárgát tedd egy lábasba, és forrázd le, hagyd a forrásban lévő vízben egy kicsit. Addig készíts elő jéghideg vizet egy tálba. Ha kész, a forró vízből tedd a jeges fürdőbe a spárgákat. Így fogják megőrizni gyönyörű szép zöld színüket. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, tedd bele a spárgákat, és párold a vajban kb. 5 percig. Sózd és borsozd.

5. Tálalás
Amikor a lazac is szépen megsült, már csak tálalnod kell. Locsold meg az avokádószósszal, és kínáld mellé a vajon párolt zöld spárgát.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.