Avokádókrémes lazac zöld spárgával

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

30_perc

476 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Gluténmentes

gluténmentes

Hozzávalók

Avokádókrémes lazac zöld spárgával - Chefbag

Amit küldünk:

  • lazac filé
  • zöld spárga
  • avokádó
  • fokhagyma
  • újhagyma
  • lime
  • házi tej
  • kézműves vaj
  • friss koriander
  • olíva olaj
  • bors
  • alufólia
  • sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • keverőtál
  • lábas
  • serpenyő
  • konyhai robotgép / blender
  • tepsi / hőálló tál
  • sütő

Elkészítés

Avokádókrémes lazac zöld spárgával - Chefbag

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.

A fokhagymát és az újhagymát apróra vágd fel, a lime egyik felét facsard ki, a másik felének a héját reszeld le. A koriandert aprítsd finomra. Az avokádónak szedd ki a magját, és kanalazd ki a belsejét. (TIPP: Az avokádó magját úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani, ha hosszában kettévágod az avokádót, elfordítod egymással ellenkező irányba, így az egyik felében lesz csak a magja. Ezután vágj egy kést a magba és fordítsd el benne.)

Avokádókrémes lazac zöld spárgával - Chefbag

2. Lazac

Rakd először az alufóliát a tepsibe, majd tedd rá a sütőpapírt. Sózd és borsozd a lazac mindkét oldalát. Helyezd a sütőpapírra, locsold meg egy kis olíva olajjal, szórd meg a lime lereszelt héjával, majd ezután jól csomagold be a sütőpapírba. Az alufólia széleit hajtsd rá, hogy ne nyíljon szét. Süsd kb. 10-15 percig.

Avokádókrémes lazac zöld spárgával - Chefbag

3. Avokádószósz

Amíg sül a lazac, készítsd el a szószt. Tedd a blenderbe az avokádót, a koriandert, a lime levét, a fokhagymát és az újhagymát is. Sózd és borsozd. Kezd el pürésíteni, majd idővel add hozzá a tejet, és keverd szósz állagúvá. Ha kész, tálalásig tedd félre pihenni.

Avokádókrémes lazac zöld spárgával - Chefbag

4. Spárga

A spárgát tedd egy lábasba, és forrázd le, hagyd a forrásban lévő vízben egy kicsit. Addig készíts elő jéghideg vizet egy tálba. Ha kész, a forró vízből tedd a jeges fürdőbe a spárgákat. Így fogják megőrizni gyönyörű szép zöld színüket. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, tedd bele a spárgákat, és párold a vajban kb. 5 percig. Sózd és borsozd.

Avokádókrémes lazac zöld spárgával - Chefbag

5. Tálalás

Amikor a lazac is szépen megsült, már csak tálalnod kell. Locsold meg az avokádószósszal, és kínáld mellé a vajon párolt zöld spárgát.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.