Aszalt szilvás bélszínragu mandulás-chilis rizzsel
Elkészítési idő
1100 kcal / adag

Nehézségi szint

Csípősség

Gluténmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- marha bélszín
- jázmin rizs
- aszalt szilva
- mandula
- mogyoróhagyma
- vöröshagyma
- fokhagyma
- szőlőmag olaj
- olíva olaj
- szárított chili
- barna cukor
- só
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- lábos
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Vágd nagyobb szeletekre a mogyoróhagymát és a vöröshagymát, a fokhagymát aprítsd fel. Az aszalt szilvákat vágd ketté.

2. Mandulás rizs
Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olívaolajon pirítsd meg a mandulát, add hozzá a rizst, és pirítsd jól át. Sózd, és ízesítsd egy késhegynyi chilivel. Dupla mennyiségű forró vízzel öntsd fel, fedd le, és lassú tűzön főzd készre. Amikor elfőtte a vizet, vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.
3. Bélszín
Egy vastag falú serpenyőben forrósítsd fel a szőlőmag olajat, és közepes lángon pirítsd meg a vörös-és mogyoróhagymát. Amikor már üvegesek, add hozzá a bélszíncsíkokat. Ízesítsd chilivel és barna cukorral.

4. Aszaltszilva
Ha a bélszíncsíkok mindenhol megpirultak, add hozzá a fokhagymát. Főzd kb. 5 percig. Add hozzá az aszalt szilvát, és kevergetve főzd még 1-2 percig.

5. Tálalás
Készíts a tányéron egy fészket a mandulás chilis rizsből, és tálalj a raguból a fészek közepére, majd söpörd be az ételedért a bókokat.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.