Aszalt paradicsommal töltött baconos csirke pestos krumplipürével
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

1070 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- bacon
- aszalt paradicsom
- krumpli
- friss oregáno
- friss petrezselyem
- pesto
- házi tej
- kézműves vaj
- olivaolaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábos
- keverőtál
- serpenyő
- hőálló tál / tepsi
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Az aszalt paradicsomot vágd kb. fél centis csíkokra, A petrezselymet, oregánót aprítsd fel. Hosszában vágj egy-egy zsebet a csirkemellekbe. A zsebeket a legjobban úgy tudod kivágni, hogy hosszában beleszúrsz egy éles kést és végigvágod. Ha véletlenül elvágtad a csirkemelleket, tűzd meg egy fogvájóval.
Tedd fel a krumplit főni.

2. Csirke
Töltsd meg a csirkemellet az aszalt paradicsommal, sózd, borsozd ízlés szerint. Tekerd be a bacon-be. ( Helyezd a bacon szeleteket enyhén sréhen egymástól baconszeletnyi távolságra. Rakd rá a csirkemellet, tekerd fel).
Serpenyőben hevíts fel olívaolajat és mindkét oldalát pirítsd meg, majd rakd be a sütőbe és süsd kb. 20-25 percig.

3. Krumplipüré
Ha megfőtt a krumpli (forrástól számított kb. 10 perc), szűrd le. Melegítsd fel a tejet szoba hőmérsékletűre, öntsd rá a krumplira. Add hozzá a pestot és a vajat, sózd, borsozd ízlés szerint. Krumplinyomóval (ha az nincs, akkor egy villával) nyomkodd össze, amíg megfelelő krémes állagú nem lesz.

4. Tálalás
A csirkemelleket vágd sréhen 4 részbe, így szépen el tudod rendezni a tányéron. Már csak a bókok besöprése van hátra.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.