Asiago sajtos, spenótos mártogató kukorica tortillával
Elkészítési idő

495 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus
Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- házi kukorica tortilla
- spenót
- asiago sajt
- adalékmentes bivaly mozzarella
- adalékmentes fokhagymás-fűszeres kenhető sajt
- adalékmentes krémsajt
- adalékmentes tejföl
- fokhagyma
- só
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- serpenyő
- hőálló tál / tepsi
- sütő
Elkészítés
1. Készítsd elő az alapanyagokat
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Reszeld le az asiagot, a mozzarellát morzsold szét. A fokhagymát préseld át fokhagymaprésen. (Ha nincs fokhagymaprésed, a kés lapjával nyomd szét a fokhagymagerezdet, majd utána szeleteld apróra.) Egy nagyobb tálban keverd össze a mozzarellát, az asiago sajt felét, a krémsajtokat, a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymát és a tejfölt, egészen addig, amíg jó sűrű, homogén, krémes állaga nem lesz. A legvégén csipkedd bele a spenótokat is, sózd meg, és kavarj rajta még egyet-kettőt.
2. Süsd meg a sajtokat
Vajazd ki a tepsit vagy a hőálló tálat és öntsd bele az összekevert krémes masszát. A maradék asiago sajttal szórd meg a tetejét. Tedd az előmelegített sütőbe és süsd addig, amíg szépen megpirul a teteje. (Kb. 30 perc)
3. Készítsd el a tortillát
Amikor a mártásod már majdnem megsült, zsiradék nélkül tedd egy serpenyőbe a tortillát, és melegítsd át mindkét oldalát. Akkor jó, ha kicsit megbarnult és elkezd púposodni.
4. Söpörd be ételedért a bókokat
Ha minden kész, vágd a tortillákat pizzavágóval vagy késsel 8 szeletre, és tálald a meleg mártásod mellé. Ezután már csak a bókokat kell besöpörnöd a vendégeidtől.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.