Ananászos csirke

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

35 perc

690 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Laktózmentes

laktózmentes

Hozzávalók

Ananászos csirke-Chefbag

Amit küldünk:

  • tanyasi csirkemell
  • ananász
  • jázmin rizs
  • piros pritaminpaprika
  • fokhagyma
  • újhagyma
  • gyömbér
  • kesudió
  • friss koriander
  • szójaszósz
  • olívaolaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • 2 db serpenyő / lábos

Elkészítés

Ananászos csirke-Chefbag

1. Jázmin rizs

Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olívaolajon pirítsd meg, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi forró vízzel, mint amennyi rizst főzöl. Amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

Ananászos csirke-Chefbag

2. Alapanyag

Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Az ananászt vágd félbe, vágd ki a torzsáját, a húsát kanalazd ki, és vágd össze. A pritaminpaprikát vágd kis kockákra, az újhagymát karikázd fel, a fokhagymát és a koriandert aprítsd, a gyömbért reszeld le.

Ananászos csirke-Chefbag

3. Kesudió

Száraz serpenyőben pirítsd meg a kesudiót, majd tedd félre.

4. Csirke

Egy serpenyőben kevés olívaolajaon pirítsd meg a fokhagymát, erre tedd a csirkemellet, és nagy lángon kevergetve süsd meg. Vedd a lángot közepesre, és add hozzá a gyömbért, az újhagymát és a paprikát. Kevergetve főzd kb. 5 percig.

Ananászos csirke

Öntsd hozzá a szójaszószt, főzd nagy lángon, rázogatva kb. 2 percig, majd add hozzá az ananászt, a jázmin rizst és a kesudiót, keverd össze és főzd még egy-két percig.

Ananászos csirke-Chefbag

5. Tálalás

Töltsd a rizses-ananászos csirkét vissza az ananászba és úgy tálald.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.