Ananászos csirke
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

690 kcal

Nehézségi szint

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- ananász
- jázmin rizs
- piros pritaminpaprika
- fokhagyma
- újhagyma
- gyömbér
- kesudió
- friss koriander
- szójaszósz
- olívaolaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- 2 db serpenyő / lábos
Elkészítés

1. Jázmin rizs
Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olíva olajon pirítsd meg, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi forró vízzel (2,5 dl), mint amennyi rizst főzöl. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

2. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Az ananászt vágd félbe, vágd ki a torzsáját, a húsát kanalazd ki, és vágd össze. A pritaminpaprikát vágd kis kockákra, az újhagymát karikázd fel, a fokhagymát és a koriandert aprítsd, a gyömbért reszeld le.

3. Kesudió
Száraz serpenyőben pirítsd meg a kesudiót, majd tedd félre.
4. Csirke
Egy serpenyőben kevés olívaolajaon pirítsd meg a fokhagymát, erre tedd a csirkemellet, és nagy lángon kevergetve süsd meg. Vedd a lángot közepesre, és add hozzá a gyömbért, az újhagymát és a paprikát. Kevergetve főzd kb. 5 percig.
Ananászos csirke
Öntsd hozzá a szójaszószt, főzd nagy lángon, rázogatva kb. 2 percig, majd add hozzá az ananászt, a jázmin rizst és a kesudiót, keverd össze és főzd még egy-két percig.

5. Tálalás
Töltsd a rizses-ananászos csirkét vissza az ananászba és úgy tálald.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.