Almás szűzérmék édesburgonya salátával

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

40_perc

664 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Gluténmentes

gluténmentes

Hozzávalók

Almás szűzérmék édesburgonya salátával - Chefbag

Amit küldünk:

  • sertés szűzpecsenye
  • édeskrumpli
  • lilahagyma
  • shalotthagyma
  • alma
  • citrom
  • kézműves vaj
  • alma cider
  • Chefbag #2 fűszerkeverék
  • friss kakukkfű
  • friss petrezselyem
  • olíva olaj
  • bors
  • sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • 2 db keverőtál
  • serpenyő
  • tepsi / hőálló tál
  • sütő

Elkészítés

Almás szűzérmék édesburgonya salátával - Chefbag

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. Egy tálban fűszerezd be a szűzérméket a Chefbag #2 fűszerkeverékkel. Forgasd jól össze, hogy a fűszer egyenletesen mindenhol érje a húst. Az almát és a shalotthagymát és a lilahagymát szeleteld fel. A kakukkfű és a petrezselyem leveleit tépd le. A citrom egyik felének a héját reszeld le, a másik feléből vágj 2 gerezdet.

Almás szűzérmék édesburgonya salátával - Chefbag

2. Édeskrumpli

Rakd a sütőpapírt a tepsibe. Helyezd rá az édesburgonyát, sózd, borsozd, és locsold meg olíva olajjal. Süsd kb. 25 percig.

Almás szűzérmék édesburgonya salátával - Chefbag

3. Szűzérmék

Egy nagyobb, vastag falú serpenyőben hevíts fel egy kis olíva olajat. Ha elég meleg, tedd bele a szűzérméket, sózd, borsozd, és süsd mindegyik oldalát 3-4 percig, vagy addig, amíg átsül olyanra, amilyenre szeretnéd. Ha kész, vedd ki egy tányérra és tartsd melegen.

Almás szűzérmék édesburgonya salátával - Chefbag

4. Alma

Egy háztartási törlőkendővel kicsit töröld át a serpenyőt, amiben az előbb a szűzérmék sültek. Majd olvaszd fel benne a vajat, rakd bele a felszeletelt almát, a shalotthagymát. Sózd és borsozd. Süsd kb. 4 percig, amíg az almák elkezdenek kissé barnulni. Ezután öntsd bele az alma cidert, és főzd további 2 percig, figyelve, hogy az almák kicsit ropogósak maradjanak. Szórd meg kakukkfűvel.

Almás szűzérmék édesburgonya salátával - Chefbag

5. Édeskrumpli-saláta

Egy keverőtálban keverd össze a megsült édesburgonyát, a lilahagymát, a petrezselymet, öntsd hozzá a maradék olíva olajat, és facsard bele két cikkely citrom levét. Sózd, borsozd ízlésed szerint.

Almás szűzérmék édesburgonya salátával - Chefbag

6. Tálalás

Tálald az almás szűzérméket a meleg édesburgonya-salátával körítve.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.