Almás szűzérmék édesburgonya salátával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

664 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- sertés szűzpecsenye
- édeskrumpli
- lilahagyma
- shalotthagyma
- alma
- citrom
- kézműves vaj
- alma cider
- Chefbag #2 fűszerkeverék
- friss kakukkfű
- friss petrezselyem
- olíva olaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- 2 db keverőtál
- serpenyő
- tepsi / hőálló tál
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. Egy tálban fűszerezd be a szűzérméket a Chefbag #2 fűszerkeverékkel. Forgasd jól össze, hogy a fűszer egyenletesen mindenhol érje a húst. Az almát és a shalotthagymát és a lilahagymát szeleteld fel. A kakukkfű és a petrezselyem leveleit tépd le. A citrom egyik felének a héját reszeld le, a másik feléből vágj 2 gerezdet.

2. Édeskrumpli
Rakd a sütőpapírt a tepsibe. Helyezd rá az édesburgonyát, sózd, borsozd, és locsold meg olíva olajjal. Süsd kb. 25 percig.

3. Szűzérmék
Egy nagyobb, vastag falú serpenyőben hevíts fel egy kis olíva olajat. Ha elég meleg, tedd bele a szűzérméket, sózd, borsozd, és süsd mindegyik oldalát 3-4 percig, vagy addig, amíg átsül olyanra, amilyenre szeretnéd. Ha kész, vedd ki egy tányérra és tartsd melegen.

4. Alma
Egy háztartási törlőkendővel kicsit töröld át a serpenyőt, amiben az előbb a szűzérmék sültek. Majd olvaszd fel benne a vajat, rakd bele a felszeletelt almát, a shalotthagymát. Sózd és borsozd. Süsd kb. 4 percig, amíg az almák elkezdenek kissé barnulni. Ezután öntsd bele az alma cidert, és főzd további 2 percig, figyelve, hogy az almák kicsit ropogósak maradjanak. Szórd meg kakukkfűvel.

5. Édeskrumpli-saláta
Egy keverőtálban keverd össze a megsült édesburgonyát, a lilahagymát, a petrezselymet, öntsd hozzá a maradék olíva olajat, és facsard bele két cikkely citrom levét. Sózd, borsozd ízlésed szerint.

6. Tálalás
Tálald az almás szűzérméket a meleg édesburgonya-salátával körítve.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.