Sült csirkecomb gombás zöldségekkel

Elkészítési idő

40 perc

700 kcal

calories

Nehézségi szint

easy

Gluténmentes

gluten free

Hozzávalók

Amit küldünk:

  • tanyasi csirkecomb
  • csiperkegomba
  • vargánya gomba (szárított)
  • sötét trombitagomba (szárított)
  • zöldborsó
  • újkrumpli
  • metélőhagyma
  • lilahagyma
  • fokhagyma
  • olíva olaj
  • adalékmentes tejföl
  • kézműves vaj
  • bors
  • sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • serpenyő
  • keverőtál
  • sütő
  • tepsi

Elkészítés

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Mosd és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Áztasd forró vízbe a szárított gombákat. A lilahagymát cikkelyekre, a csiperkegombát vékony szeletekre, a metélőhagymát és a fokhagymát apróra vágd. A metélőhagyma felét keverd össze a tejföllel, és hűtőbe tedd félre.

2. Csirkecomb

Ízlés szerint sózd, borsozd a combokat. Tedd a sütőpapírt a tepsibe, kend be kevés olíva olajjal, és süsd a csirkét aranybarnára. ( kb. 30-35 perc)

3. Zöldségek

Mikor a csirke már félig kész, egy nagy serpenyőben hevíts fel kevés olíva olajat, rakd bele a krumplit, sózd, borsozd, és közepes lángon, gyakran forgatgatva  süsd 6-7 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Add hozzá a lilahagymát, egy-két perc múlva a csiperkegombát, a lecsöpögtetett és hideg vízzel átmosott szárított gombákat, a fokhagymát, a zöldborsót és a vajat. Sózd, borsozd, jól keverd össze és süsd további 2-3 percig.

4. Tálalás

Tegyél a zöldségekből egy tányérra, helyezd rá a csirkecombot is. Szórd meg a maradék metélőhagymával. Kis tálkában kínáld mellé a tejfölt.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.