Calzone mézes-körtés salátával
Csak páros adag rendelhető.
Elkészítési idő
700 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus
Hozzávalók

Amit küldünk:
- pizzatészta
- paradicsompüré
- rikotta
- parmezánsajt
- spenót
- fokhagyma
- jégsaláta
- körte
- friss petrezselyem
- vörösborecet
- méz
- liszt
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- 2 db keverőtál
- serpenyő
- tepsi / hőálló tál
- sütő
- reszelő
- szűrő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra.
Mosd és szárítsd meg a zöldségeket. Reszeld le a parmezánt. Aprítsd fel a fokhagymát és petrezselyem leveleit. Durván vágd fel a jégsalátát. Csíkozd fel a körtét és locsold meg a vörösborecet negyedével.

2. Spenót
Egy serpenyőben hevíts fel egy kis olíva olajat, majd pirítsd meg benne a fokhagyma felét. Add hozzá a spenótot és kevergetve fonnyaszd össze. Kb. 2-3 perc. Ha kész, tedd a spenótot egy szűrőbe, és egy fakanál segítségével nyomkodd ki belőle a vizet, majd tedd át egy közepes keverőtálba.

3. Töltelék
Add a spenóthoz a rikottát és a parmezánt. Jól keverd össze. Sózd és borsozd.

4. Calzone
A liszt felével hints meg egy vágódeszkát. Nyújtsd ki a pizzatésztát. Ha nincs sodrófád, akkor a kezeddel is ki tudod vékonyabbra nyújtani. Oszd ketté a tölteléket, és rakd a pizzatészták közepére. Hajtsd a tészta egyik felét a másikra, és a széleit jól lapogasd le, majd csavarva hajtsd is rá, hogy a töltelék ne folyjon ki. A megmaradt liszttel szórd be a tepsit, tedd rá a calzonékat, és süsd 10-12 percig, vagy addig, amíg aranybarnára nem pirul.

5. Paradicsomszósz
Amíg sülnek a calzonék, abban a serpenyőben, amit a spenótok elkészítéséhez használtál hevíts fel egy kis olíva olajat. Ha elég forró, pirítsd meg benne a maradék fokhagymát. Add hozzá a paradicsompürét és a petrezselym felét. Sózd és borsozd. Gyakran kevergesd, amíg jól átmelegszik, kb. 3-4 perc. Ha kész, húzd le a tűzről, és öntsd át egy kis tálba, amiben tálalhatod is.

6. Saláta
Egy kisebb keverőtálban keverd össze a mézet és a maradék vörösborecetet. Sózd és borsozd. Egy nagyobb tálban keverd össze a jégsalátát, a petrezselyem másik felét és a körtét. Közvetlen tálalás előtt locsold meg a mézes dresszinggel. Sózd és borsozd.

7. Tálalás
Tálald a calzonét a paradicsomszósszal és a salátával.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
[addtoany]