Spenótos kukorica tortilla
Elkészítési idő
380 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus
Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- házi spenótos kukorica tortilla
- friss petrezselyem
- fokhagyma
- piros pritaminpaprika
- fekete olajbogyó
- krémsajt
- újhagyma
- olíva olaj
Szükséges eszközök:
- serpenyő
Elkészítés
1. Alapanyag
Mosd, és szárítsd meg a zöldségeket. A petrezselymet és a fokhagymát aprítsd fel. Vágd apróra az olajbogyót, apróbb kockákra a pritaminpaprikát és karikákra az újhagymát.
2. Zöldségek
Hevíts fel egy kis olíva olajat egy serpenyőben, és ha elég forró, tedd bele az összes hozzávalót, kivéve a krémsajtot és a petrezselymet.
3. Sajt
Ha a zöldségek kellően megpuhultak és összeestek, add hozzá a krémsajtot és amikor teljesen elolvadt, add hozzá a petrezselymet is. A petrezselyemből hagyj meg egy keveset a díszítéshez.
4. Spenótos tortilla
Ha kész a krémsajtos, zöldséges töltelék, akkor tedd át egy tányérba és öblítsd el a serpenyőt. A házilag készített spenótos kukoricatortillát melegítsd át az előbb használt serpenyőben.
5. Töltelék
Amint a tortilla átmelegedett, tedd át egy vágódeszkára (vagy egy olyan helyre, ahol fel tudod majd tekerni). Kend végig rajta a tölteléket, majd szorosan, hengeresen tekerd fel.
6. Tálalás
Arányosan szeleteld fel a hengert és tálald. Szórd meg a félretett petrezselyemmel.
Jó étvágyat kívánunk!
Chefbag
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.