ajttal töltött csirkemell, paradicsomszaftban – Chefbag vacsoracsomagok
Sajttal töltött csirkemell, paradicsomszaftban spenótos bulgurral
Elkészítési idő
460 kcal

Nehézségi szint

Szénhidrát

Hozzávalók
tanyasi csirkemell, adalékmentes trappista sajt, bulgur, vegyszermentes spenót, koktélparadicsom, kezeletlen citrom, fokhagyma, friss kakukkfű, friss oregánó, olívaolaj, sütőpapír, só, bors
Szükséges eszközök:
sütő, tepsi / hőálló tál, serpenyő, lábas
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 230°C-ra. Mosd és szárítsd meg a húst. Aprítsd finomra a fokhagymát, a kakukkfüvet és az oregánót. Vágd a sajtot vékony csíkokra. Felezd el a koktélparadicsomokat. Facsard ki a citrom levét. A csirkemelleket irdald be 1,5- 2 cm sűrűségben, és dugdosd bele a sajtszeleteket.

2. Pác
Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagyma felével, kakukkfűvel, és az oregánóval, sózd, borsozd.
ajttal töltött csirkemell, paradicsomszaftban – Chefbag vacsoracsomagok

3. Csirkemell + Pác + Paradicsom
Dörzsöld be alaposan az olajos keverékkel a csirkemelleket. Helyezd a csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe, szedd rá koktélparadicsomot, majd tedd a sütőbe, és 15 perc alatt süsd készre.

4. Bulgur
Rakd a bulgurt egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kevés felforrósított olajon pirítsd meg, sózd, borsozd, és adj hozzá a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Hamarabb kész lesz, mint a rizs. Miután elfőtte a vizet, tedd félre, és fedd le!

5. Spenót
A maradék olívaolajon enyhén fonnyaszd meg a spenótot a fokhagymával együtt, sózd, borsozd. Keverd össze a bulgurral, majd bőven locsold meg a citrom levével(a citromok méretei eltérőek, ízlésednek megfelelő mennyiséget használj).

6. Tálalás
A spenótos bulgur mellé kínáld a kakukkfüves, sajtos csirkemellet.
Jó étvágyat!
Figyelem! A recept két adag étel elkészítésre vonatkozik, a fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető.
Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
[addtoany]