Marhahúsos quesadilla
Elkészítési idő
890 kcal

Nehézségi szint

Csípősség
Hozzávalók

Amit küldünk:
- tortilla
- marha fehérpecsenye
- adalékmentes cheddar sajt
- koktélparadicsom
- gomba
- jalapeño paprika
- paradicsomszósz
- lilahagyma
- friss petrezselyem
- adalékmentes tejföl
- folyékony füst
- olívaolaj
- cayenne bors
- bors
- só
Szükséges eszközök:
- 2 db serpenyő
Elkészítés
1. Alapanyag
Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. A fehérpecsenyét vágd vékony csíkokra. A gombát és a paradicsomot negyedeld, a hagymát és a jalapeño paprikát karikázd, a petrezselymet aprítsd, a sajtot pedig reszeld le.
2. Hús
Vastag falú serpenyőben hevítsd fel az olívaolaj felét. Ha forró, tedd bele a húst, sózd és szórj rá fekete és cayenne borsot. Közepes lángon süsd kb. 4-5 percig. (Ha a hús túl sok levet engedne, önts le belőle.) Ha kész, vedd ki a serpenyőből és lefedve hagyd állni.
3. Ragu
Öntsd az olívaolaj másik felét a serpenyőbe, forrósítsd fel, majd add hozzá a lilahagymát és a gombát. Közepes lángon pirítsd. Mikor a gomba egy kicsit összeesik, add hozzá a jalapeño felét, a paradicsomszószt és a folyékony füstöt. Ha felforr, add hozzá a koktélparadicsomot és a petrezselymet, és főzd kb. 4-5 percig.
4. Tortilla
Vegyél elő egy másik serpenyőt, és kis lángon melegítsd meg a tortilla mindkét oldalát. Vigyázz, hogy ne piruljon!
Rakd a meleg tortillát egy vágódeszkára, tegyél a raguból a közepére, szórd meg a cheddar sajttal, majd hajtsd össze. Tedd vissza a serpenyőbe, és közepes lángon pirítsd meg mindkét oldalát.

5. Tálalás
A kész quesadillákat vágd ketté, szórd meg cheddar sajttal, és díszítsd a maradék jalapeño paprikával. Mellé kínáld a tejfölt.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
[addtoany]