Lazac caprese
Elkészítési idő
587 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- lazac
- adalékmentes mozzarella
- paradicsom
- fokhagyma
- friss bazsalikom
- fekete olivabogyó
- olívaolaj
- provence-i fűszerkeverék
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- alufólia
- tepsi
- sütő
Elkészítés

1. Készítsd elő az alapanyagokat
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Mosd és szárítsd meg a lazacot és a zöldségeket. Karikázd fel a paradicsomot, az olívabogyót, a fokhagymát és a mozzarellát. Vágd finomra a bazsalikomot.

2. Készítsd fel a lazacot a sütésre
Tedd a lazacfilét egy akkora alufóliára, amibe majd be tudod csomagolni az egészet. Fűszerezd a lazacot sóval, borssal, provence-i fűszerkeverékkel, és oszd el rajta a fokhagymaszeleteket.

3. Rétegezz
Helyezz a befűszerezett lazac egész hosszára felváltva egy szelet paradicsomot, majd egy szelet mozzarellát. A tetejét szórd meg a felvágott fekete olívabogyóval. Végül locsold meg az egészet olívaolajjal.

4. Süsd meg
Csomagold be a szeleteket az alufóliába és tedd be a csomagokat a sütőbe 200°C-ra, kb. 20 percre.

5. Söpörd be ételedért a bókokat
Csomagold ki az alufóliából és már tálalhatod is. Könnyű, finom étel, akár vacsorára is.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
[addtoany]