Krumplis hal 😉
Elkészítési idő
680 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- fogas filé
- feta sajt
- spenót
- krumpli
- koktélparadicsom
- shallot hagyma
- fokhagyma
- citrom
- fehérbor
- tej
- vaj
- olíva olaj
- Chefbag #4 fűszerkeverék
- só
- bors
- nagy ziploc
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- sütő
- hőálló tál / tepsi
- 2 db keverőtál
Elkészítés
1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
Mosd és szárítsd meg a halat és a zöldségeket. A krumplit szurkáld meg egy villával, és tedd 5 percre mikrohullámú sütőbe. (Ha esetleg nincs mikrohullám sütőd, akkor normál módon lábosban főzd elő egy kicsit a krumplikat.) A félig megfőtt krumplikat hosszában vágd ketté. Ha kihűlt, akkor kiskanállal vájd ki a belsejét úgy, hogy legalább 1 centi perem megmaradjon. A kivájt részt jól aprítsd fel. A citromot és a koktélparadicsomot vágd félbe, a fokhagymát és a shallot hagymát vágd finomra. A spenótot tépkedd kisebb darabokra, a feta sajtot morzsold szét.
A vajat vedd elő, hogy szobahőmérsékletű legyen.
2. Gyors pác
A ziplocba tedd bele a halat, a koktélparadicsomot, a shallot hagymát, facsard bele a citrom egyik felének a levét, és locsold meg az egészet kevés olíva olajjal. Zárd be a ziplocot, és óvatosan – hogy a hal ne törjön szét – rázd kissé össze. Tedd félre kb. 10 percre.
3. Töltelék
Amíg a hal pácolódik, egy keverőtálban keverd össze a krumplik kikapart belsejét, a feta sajtot, a tejet, a fokhagymát, a spenótot, a vajat és egy kevés olíva olajat. Krumplinyomóval vagy egy villával az alkotóelemeket jól dolgozd össze. Sózd, borsozd.
4. Töltött krumpli
Töltsd meg az előbb összekevert töltelékkel a kivájt krumplikat, és rakd egy tepsibe / hőálló tálba. Süsd 10-12 percig, illetve addig, amíg jól átsülnek, és a teteje szép aranybarna nem lesz.
5. Hal
Amíg a krumplik sülnek, öntsd a bepácolt halat és magát az egész pácot is egy keverőtálba. Szórd meg a Chefbag #4 fűszerkeverékkel, sózd és borsozd. Kézzel dolgozd össze, hogy a halak mindegyik oldala egyenletesen fűszeres legyen. Ezután egy felmelegített serpenyőben, olaj nélkül kezdd el sütni a halak egyik oldalát.
6.
Amikor megfordítod a halat, hogy a másik oldala is szépen megsüljön, öntsd a serpenyőbe a keverőtálban hagyott pácot. Óvatosan kevergetve, hogy a hal ne törjön össze, melegítsd át a pácot is. Kb. 2 perc. Ezután öntsd hozzá a fehérbort. Forrjon egyet, és már kész is.
7. Tálalás
Tálald a halat a töltött krumpli mellé, és díszítsd a megmaradt fél citrommal. Vékonyan szeleteld fel a citromot. A szeletekbe vágj bele a közepétől kifelé a héjáig, majd két bevágott szeletet ellenkező irányba eltekerve fordíts egymásnak.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
[addtoany]