Gyömbéres szűzérmék cékla chips-szel
Elkészítési idő

350 kcal

Nehézségi szint

Laktózmentes

Csípősség

Hozzávalók

Amit küldünk:
- sertés szűzérmék
- szójaszósz
- gyömbéres Chefbag öntet
- káposztamix
- újhagyma
- friss koriander
- cékla
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- 2 db keverőtál
Elkészítés

1. Alapanyag
Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. A koriandert aprítsd fel, a céklát nagyon vékony karikákra, az újhagymát pedig hosszában vágd fel. (Tipp: ha van otthon uborkagyalud, akkor a cékla szeleteléséhez használd azt, hogy igazán vékony szeleteket kapj.)

2. Pác
Egy keverőtálban keverd össze a szójaszószt és a gyömbéres Chefbag öntet felét. Tedd bele a szűzérméket, jól keverd össze, hogy mindenhol befedje a húst a pác, majd hagyd állni, amíg az étel többi része elkészül.

3. Káposztamix
Egy másik keverőtálban keverd össze a káposztamixet az újhagymával, a korianderrel és a maradék öntettel. Tálalásig tedd hűtőbe.

4. Cékla chips
Hevíts fel olíva olajat egy serpenyőben, majd tedd bele a nagyon vékony szeletekre vágott céklát. Sózd és hirtelen, nagy lángon süsd meg. Ha kész vannak, szedd ki egy konyhai törlőkendőre és itasd fel a felesleges olíva olajat.

5. Hús
Vedd ki a pácból a szűzérméket, és plusz olaj nélkül tedd egy serpenyőbe, majd süsd meg a húsok mindkét oldalát.

6. Tálalás
A gyömbéres szűzérméket tálald a káposztamix és a céklachips-ek mellé.
Jó étvágyat kívánunk!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
[addtoany]