Garnélarák saganaki
Elkészítési idő
530 kcal
Nehézségi szint
Gluténmentes
Hozzávalók
Amit küldünk:
- garnélarák
- makói hagyma
- paradicsom
- kalamata olajbogyó
- adalékmentes bivaly feta sajt
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
Elkészítés
1. Alapanyag
Mosd és szárítsd meg a garnélákat és a zöldségeket. Vágd vékony szeletekre a hagymát, durván aprítsd fel a paradicsomot és a kalamata olajbogyót. Morzsold szét a feta sajtot.
2. Hagyma
Egy serpenyőben hevíts fel egy kis olíva olajat, majd tedd bele a hagymát és kevergetve párold üvegesre.
3. Paradicsom
Ha a hagyma szépe üvegesre párolódott, add hozzá a paradicsomot, fűszerezd sóval és borssal. Főzd addig, amíg egy kanál hátával könnyedén szét tudod nyomni a paradicsomokat. (Tipp: Ha a nem szeretnéd, hogy a paradicsomon a héja rajta legyen, akkor amíg a hagyma pirul, kereszt alakban metszd be a paradicsomok héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.)
4. Garnélarák
Ha a paradicsom is jó már, akkor rakd a serpenyőbe a garnélákat is és gyakori kevergetés mellett, kb. 3 perc alatt főzd készre.
5. Kalamata
Legvégén tedd a garnéla saganakihoz a kalamata olajbogyókat és a feta sajt felét, és főzd további 1 percig.
6. Tálalás
Ilyen gyorsan kész is. Tálald egy mélyebb tányérba, és szórd meg a maradék fetával. Tipp: piríts hozzá kenyeret!
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.