Fűszeres sertéskaraj török bulgurral
Elkészítési idő
540 kcal

Nehézségi szint

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- kicsontozott sertéskaraj
- olívaolaj
- worchester szósz
- balzsamecet
- szójaszósz
- cukor
- friss tárkony
- fokhagyma
- bulgur
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
Elkészítés

1. Alapanyagok
Mosd, majd szárítsd meg a karajt és a fokhagymát. A fokhagymát vágd apróra. Fogd a szép szelet sertéskarajokat, és mindkét oldalát sózd, borsozd, majd kend be az apróra vágott fokhagymával. Ezután csipkedj rájuk a friss tárkonyból és hagyd egy tányéron (kb. 5 perc), amíg felteszed a bulgurt főni.

2. Bulgur
Rakd a bulgurt egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kevés felforrósított olajon pirítsd meg, sózd, és adj hozzá a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Hamarabb kész lesz, mint a rizs. Miután elfőtte a vizet, tedd félre, és fedd le!

3. Karaj
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és tedd rá a húsokat. Süsd át mindkét oldalát kb. 4-4 percig. Ha már szép pirult a színük, tedd egy tányérra, és tartsd melegen.

4. Szósz
Ugyanabba a serpenyőbe, amiből a húst kivetted, öntsd bele a maradék hozzávalókat, azaz a worchester szószt, a szójaszószt, a balzsamecetet és a cukrot. Gyors mozdulatokkal kevergesd kb. 1 percig, nehogy leégjen! Ne ijedj meg, nem fog jól kinézni ez a sűrű karamellizálódott barna massza, de finom!.

5. Bókok
Tegyél kis halmokat a bulgurból a tányérra. Ehhez használhatsz valamilyen formát vagy egyszerűen csak egy fagyis kanalat. Tedd közéjük a karajszeleteket, és locsold meg őket a barnás szósszal, és gyűjtsd be a megérdemelt bókokat.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
[addtoany]