Fűszeres sertéskaraj török bulgurral

Elkészítési idő

540 kcal

calories

Nehézségi szint

közepes

Laktózmentes

laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:

  • kicsontozott sertéskaraj
  • olívaolaj
  • worchester szósz
  • balzsamecet
  • szójaszósz
  • cukor
  • friss tárkony
  • fokhagyma
  • bulgur
  • bors

Szükséges eszközök:

  • lábos
  • serpenyő

Elkészítés

1. Alapanyagok

Mosd, majd szárítsd meg a karajt és a fokhagymát. A fokhagymát vágd apróra. Fogd a szép szelet sertéskarajokat, és mindkét oldalát sózd, borsozd, majd kend be az apróra vágott fokhagymával. Ezután csipkedj rájuk a friss tárkonyból és hagyd egy tányéron (kb. 5 perc), amíg felteszed a bulgurt főni.

2. Bulgur

Rakd a bulgurt egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kevés felforrósított olajon pirítsd meg, sózd, és adj hozzá a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Hamarabb kész lesz, mint a rizs. Miután elfőtte a vizet, tedd félre, és fedd le!

3. Karaj

Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és tedd rá a húsokat. Süsd át mindkét oldalát kb. 4-4 percig. Ha már szép pirult a színük, tedd egy tányérra, és tartsd melegen.

4. Szósz

Ugyanabba a serpenyőbe, amiből a húst kivetted, öntsd bele a maradék hozzávalókat, azaz a worchester szószt, a szójaszószt, a balzsamecetet és a cukrot. Gyors mozdulatokkal kevergesd kb. 1 percig, nehogy leégjen! Ne ijedj meg, nem fog jól kinézni ez a sűrű karamellizálódott barna massza, de finom!.

5. Bókok

Tegyél kis halmokat a bulgurból a tányérra. Ehhez használhatsz valamilyen formát vagy egyszerűen csak egy fagyis kanalat. Tedd közéjük a karajszeleteket, és locsold meg őket a barnás szósszal, és gyűjtsd be a megérdemelt bókokat.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

[addtoany]