Csirkés stromboli
Csak páros adag rendelhető.
Elkészítési idő
978 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- pizzatészta
- tanyasi csirkemell filé
- parmezán sajt
- szeletelt mozzarella
- marinara szósz
- friss bazsalikom
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- keverőtál
- tepsi / hőálló tál
- sütő
Elkészítés

1. Tanyasi csirke
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra. Sózd és borsozd a csirkemellet.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olíva olajat, és pirítsd meg benne a csirkemellet. Ha kész, vágd csíkokra.

2. Töltelék
Egy kisebb keverőtálban keverd össze a csirkecsíkokat, a parmezán sajt kétharmadát és a marinara szósz felét.

3. Pizzatészta
Nyújtsd ki ellipszis alakban a pizzatésztát, majd helyezd úgy el, hogy a tészta hosszabbik oldala legyen közelebb hozzád. A tészta közepére halmozd a csirkés keveréket, mintha rétest készítenél. Fedd be a csirkét a felszeletelt mozzarellával és a bazsalikom levelekkel. Egy kés vagy egy pizzavágó segítségével a pizzatészta két oldalát – a tölteléktől indulva – sréhen vagdosd be, kb. fél centis távolságban. A két végét hajtsd rá a töltelékre, majd egymást keresztezve a csíkokat is. Kend meg olíva olajjal a tetejét, majd szórd meg a megmaradt parmezánnal.
Helyezd a tepsire, és 8-10 percre tedd a sütőbe.

4. Tálalás
Ha szép aranybarnára sült a stromboli, akkor vedd ki a sütőből, és egy vágódeszkán hagyd pihenni kb. 10 percig. Tálald a maradék marinara szósszal, és díszítsd bazsalikomlevéllel.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
[addtoany]