Chipotle chilis-korianderes csirkemell

Elkészítési idő

35 min

600 kcal

calories

Nehézségi szint

easy

Csípősség

enyhén csípős

Hozzávalók

Chipotle chilis-korianderes csirkemell- Chefbag

Amit küldünk:

  • tanyasi csirkemell
  • krumpli
  • citrom
  • kínai kel
  • chipotle szósz
  • majonéz
  • friss koriander
  • olíva olaj
  • cayenne bors
  • bors
  • alufólia
  • sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • keverőtál
  • serpenyő
  • 2 db hőálló tál / tepsi
  • sütő

Elkészítés

Chipotle chilis-korianderes csirkemell- Chefbag

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.

Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Vágd fel a káposztát, facsard ki a citrom levét, és aprítsd finomra a koriandert.

Chipotle chilis-korianderes csirkemell- Chefbag

2. Krumpli

Tedd a sütőpapírt egy tepsibe, és helyezd el rajta a felvágott krumplikat. Locsold meg egy kis olíva olajjal, majd fűszerezd cayenne borssal és sóval. Süsd nagyjából 20 percig, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.

3. Csirke

A második tepsibe / hőálló tálba – ami van akkora, hogy a csirkemellek is beleférjenek majd – öntsd bele a citromlevet, és szórd meg a korianderrel. Adj hozzá egy kis olíva olajat, sózd és borsozd, majd jól keverd össze, aztán tedd félre.

Hevíts fel egy kis olíva olajat egy serpenyőben. Amikor az olaj forró, helyezd bele a csirkemelleket, majd süsd mindkét oldalát 3-3 percig, vagy addig, amíg szép aranybarna nem lesz. Sütés közben mindkét oldalát sózd meg.

Chipotle chilis-korianderes csirkemell- Chefbag

4. Chipotle-majonéz

Amíg a csirkék sülnek, egy keverőtálban keverd összea majonézt, a chipotle szószt egy kevés olíva olajjal és egy evőkanál vízzel. Óvatosan sózd és borsozd. Jól keverd össze, és tálalásig tedd félre.

5. Csirke folytatva

Amikor a csirkemellek már aranybarnára pirultak, a serpenyőből rakd át a citromos – korianderes tepsibe. Jól fedd be a szósszal a filéket, ezután takard be az alufóliával, és tedd a tepsit a sütőbe 15 percre.

6. Kínai kel

Amíg a csirke sül, ismét hevíts fel olíva olajat a serpenyőben, és párold meg benne a kelkáposztát. Sózd és borsozd.

Chipotle chilis-korianderes csirkemell- Chefbag

7. Tálalás

Tálald a csirkemelleket a kelkáposztára, meglocsolva a citromos – korianderes lével, amiben a csirke sült. Körítsd a pikáns krumplival és a chipotle – majonéz szósszal.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.