Borjúbélszín brokkolikrokettel

Csak páros adag rendelhető.

Elkészítési idő

636 kcal

calories

Nehézségi szint

közepes

Hozzávalók

Amit küldünk:

  • borjúbélszín
  • adalékmentes cheddar sajt
  • brokkoli
  • makói hagyma
  • fokhagyma
  • citrom
  • fehérmorzsa
  • friss petrezselyem
  • Chefbag paradicsomszósz
  • tanyasi tojás
  • olíva olaj
  • kézműves vaj
  • bors
  • sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • keverőtál
  • serpenyő
  • kis lábas
  • tepsi / hőálló tál
  • sütő
  • jég

Elkészítés

1. Brokkoli

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Egy lábasban forralj vizet, és 1 percig forrázd le benne a brokkoli szirmokat, majd gyorsan vedd ki, és tedd jéghideg vízbe.

2. Alapanyag

Mosd és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Miután sokkoltad a brokkolit a jeges vízzel, aprítsd fel. Vágd finomra a hagymát, fokhagymát, a friss petrezselymet, és reszeld le a sajtot. Facsard ki a citromot. Üsd fel a tojást egy kis tálba.

3. Brokkolikrokett

Egy keverőtálban keverd jól össze a felaprított brokkolit, a tojást, a hagymát, a fehérmorzsát, és fűszerezd sóval és borssal. Vizes kézzel formálj először kisebb golyókat, majd kis kroketteket a brokkolis masszából. Tedd a brokkoli kroketteket a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd sütőben süsd kb. 20 percig. Egyenletesen aranybarnára akkor pirul, ha a sütés félidejében megfordítod a kroketteket.

4. Borjúbélszín

A bélszín mindegyik oldalát sózd, borsozd, és kend meg a felaprított fokhagymával, majd locsold meg a citrom felével.

Olvaszd fel egy serpenyőben a vajat, tegyél bele kevés olíva olajat is. Ha forró, közepes lángon süsd a bélszínt olyanra, amilyenre szereted. Locsold meg húst közvetlenül a serpenyőből való kivétel előtt a maradék citromlével, majd fedd le, és hagyd állni minimum 5-6 percig.

Steak sütés

A steak sütési ideje függ a hús típusától, vastagságától, és a serpenyő hőfokától. A hús puhaságából lehet megállapítani, hogy mennyire sült át. Nyomd meg a húst, és hasonlítsd össze a hüvelykujjad alatti húsos rész puhaságával.
  • Kék (raw): nyugodt, és nyitott tenyered (maghőmérséklet:40-42°C)
  • Véres (rare): a hüvelyk, és a mutatóujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 45-50°C)
  • Közepesen véres (medium rare): a hüvelyk és a középső ujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 54-56°C)
  • Közepesen átsütött (medium): a hüvelyk és a gyűrűsujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 58-60°C)
  • Átsütött (well done): a hüvelyk és a kisujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 64-66°C)

6. Tálalás

Tálald a borjúbélszínt a brokkoli rudacskákkal, és kínáld Chefbag paradicsomszósszal.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.