Almában sült libamájhab medvehagyma pestos krumplipürével

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

45 perc

470kcal

calories

Nehézségi szint

nehéz

Hozzávalók

Amit küldünk:

  • hízott libamáj
  • alma
  • krumpli
  • medvehagyma pesto
  • tojás
  • calvados
  • tej
  • vaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • keverőtál
  • 2 db lábos
  • hőálló tál / tepsi
  • turmix gép

Elkészítés

Almában sült libamájhab - Chefbag

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Az almák kalapját vágd le, majd egy kanál segítségével vájd ki a belsejét úgy, hogy körben 1 cm hús maradjon. Figyelj rá, hogy ne vájd ki nagyon vékonyra! A libamájat kockázd, a tojást verd fel.

Almában sült libamájhab - Chefbag

2. Alma

A vaj felét tedd az almák üregébe, sózd, borsozd és 5-7 perc alatt süsd elő a sütőben.

Almában sült libamájhab - Chefbag

3. Libamájhab

Forrald fel a tej felét, majd add hozzá a felkockázott májat. 2-3 percig még hagyd a tűzön, majd húzd le. Öntsd turmixba, pürésítsd, közben add hozzá a tojást és a calvadost.

Almában sült libamájhab - Chefbag

4. Almatöltés

Az almákat vedd ki a sütőből, töltsd meg a májas keverékkel, majd rakd vissza  a kalapokkal együtt kb. 30 percre a sütőbe.

Almában sült libamájhab - Chefbag

5. Krumplipüré

Főzd meg a krumplit. Ha megfőtt (forrástól számított kb. 10 perc), szűrd le. Melegítsd fel a tejet szoba hőmérsékletűre, öntsd rá a krumplira. Add hozzá a pestot, a maradék tejet és vajat, sózd, borsozd ízlés szerint. Krumplinyomóval (ha az nincs, akkor egy villával) pürésítsd.

Almában sült libamájhab - Chefbag

6. Tálalás

Tálaláskor a kalapokat tedd vissza az almákra és a májhabos almákat forrón kínáld a medvehagyma pestos krumplipürével.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

[addtoany]