Általános Szerződési Feltételek

Chefbag

Általános Szerződési Feltételek

 

A honlap, valamint a honlap által kínált szolgáltatás működtetője, üzemeltetője Albert Krisztina egyéni vállalkozó, mint szolgáltató (a továbbiakban: Chefbag.hu). A szolgáltatás a www.chefbag.hu domain név alatt érhető el.

 

Az oldal használata az alábbi általános szerződési feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) elfogadását jelenti. Kérjük, hogy ezeket a honlap használata, valamint a szolgáltatás igénybevétele előtt mindenképp figyelmesen olvassa végig. Amennyiben a Chefbag.hu megváltoztatja az alábbi feltételeket, úgy a módosításokat a honlapon jól látható módon közzéteszi, felhívva ezzel a módosítás tényére a honlap felhasználóinak figyelmét.

Az oldalon található tartalmak, ajánlatok, a Chefbag.hu szolgáltatásának jellege miatt állandóan változnak.

 

Az ÁSZF hatálya

 

Az ÁSZF hatályos a Chefbag.hu szolgáltatásának minden olyan felhasználási módjára (mobil weboldal, mobil alkalmazások, Facebook oldal stb.), amelyeken keresztül a Chefbag.hu rendelési rendszere elérhető.

 

Szerződéskötés

 

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.), az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak, továbbá a szerződés nem tartozik a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) kormányrendelet hatálya alá.

 

A szerződés a Chefbag.hu (cégnév: Albert Krisztina egyéni vállalkozó; székhely: Budapest 1037, Hegyoldal utca 13.; regisztrációs szám: HU-101-Fe-0565-01;  adószám: 68013088-1-41; ügyfélszolgálati e-mail cím: info@chefbag.hu; ügyfélszolgálati telefonszám: +36 30 900 2033), valamint a szolgáltatást megrendelő felhasználó (a továbbiakban: Megrendelő) között jön létre.

A tárhely-szolgáltató neve, címe, e-mail címe: Magyar Hosting Kft., 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22. 5. emelet;  info@mhosting.hu

 

Az ÁSZF rendelkezései szerint elektronikus úton megkötött szerződés – megrendeléssel és annak késedelem nélküli visszaigazolásával – magyar nyelven megfogalmazott feltételekkel kerül megkötésre. A rendelés adatai megtekinthetőek visszamenőleg is a Megrendelő saját fiókjában a „Legutóbbi rendeléseim” címszó alatt. A szerződéskötés és a kapcsolattartás nyelve magyar. Emellett a Chefbag.hu semmilyen magatartási kódexnek nem vetette alá magát.

A Megrendelőt a jogszabályban foglalt ajánlati kötöttség illeti meg, de amennyiben a rendelés feladása után számított 30 percen belül a Chefbag.hu nem küld rendelést visszaigazoló e-mailt, akkor a Megrendelő mentesül az ajánlati kötöttség alól.

 

A szerződés tárgya, teljesülése

 

A szerződés tárgya a megrendelt étel alapanyagai és az étel elkészítését leíró receptkártya. Az egyes megrendelések pontos, részletes leírását, tulajdonságait a honlap tartalmazza. A honlapon megjelenített képek csak illusztrációk, így eltérhetnek a valóságostól. A Chefbag.hu az esetleges eltérésekért nem vállal felelősséget.

A létrejött szerződés alapján a Chefbag.hu köteles az adott darab számú megrendelést az ÁSZF-ben lentebb részletezettek szerint a Megrendelőnek átadni, a Megrendelő pedig köteles az adott darab számú megrendelést átvenni és díját megtéríteni.

A szerződés akkor teljesül, amikor a Chefbag.hu egy zacskóban a Megrendelő által kiválasztott étel alapanyagait, az adott étel elkészítésére vonatkozó receptkártyát a Megrendelő megrendelésének megfelelően házhoz szállította, a Megrendelő pedig a Chefbag-et átvette és díját megfizette. A kiszállítási időpontok adottak.

 

A megrendelés folyamata

 

A Megrendelő a szolgáltatást a honlapon történő előzetes regisztráció után veheti igénybe. A rendelés kizárólag elektronikus úton lehetséges.

A Megrendelő a hetente megújuló receptek közül kiválasztja a neki tetsző ételt vagy ételeket, majd azt, hogy hány főre kívánja megrendelni azokat. Ezt követően a Megrendelő a választható dátumok közül megjelöli a neki megfelelő szállítási dátumot és időpontot. A kiválasztott ételek a virtuális kosárba kerülnek.

Az első rendelés alkalmával szükséges megadni a személyes adatokat (név, e-mail cím, telefonszám, jelszó), valamint a számlázási és szállítási információkat (a kiszállítás pontos címét: város, irányítószám, utca, házszám; valamint a megjegyzés rovatba további olyan információkat, ami a kiszállítás során fontos lehet, pl.: kapucsengő, hátsó oldali bejárat…stb). Ezek az adatok később bármikor bővíthetőek, módosíthatóak.

A megrendelés befejezése előtt a Megrendelő kis négyzetben megjelölve jelzi, hogy elolvasta és elfogadja a felhasználási és rendelési feltételeket, azaz az ÁSZF-et. Ezt követően a „Megrendelés elküldése” gombra kattintva a megrendelés befejezetté válik.

 

A Chefbag.hu haladéktalanul visszaigazolást küld a rendelés adatairól a Megrendelő részére az általa megadott e-mail címre. Ezeket az adatokat a „Fiókom” oldalon, a “Legutóbbi rendelésed” információs blokkban is feltünteti a Chefbag.hu.

 

Regisztráció

 

A Megrendelő köteles a regisztráció során kért adatokat egyértelműen és a valóságnak megfelelően megadni és frissíteni. A valós adatok ahhoz szükségesek, hogy a megrendelt árut pontosan szállítsák ki a Megrendelőhöz.

A Megrendelő köteles a regisztrációhoz tartozó jelszavát titokban tartani és gondosan kezelni.

A Chefbag.hu fenntartja a jogot, hogy a Megrendelő regisztrációját elfogadja, vagy indokolás nélkül visszautasítsa.

 

Árak és fizetés

 

A megrendelt darabszámú megrendelésre vonatkozóan megjelenített ár, magyar forintban meghatározott bruttó ár, azaz tartalmazza az általános forgalmi adót (áfát), valamint a csomagolási költséget, illetve a házhozszállítás díját is.

A rendelés értékének kiegyenlítése a Chefbag.hu honlapján megjelölt módokon lehetséges. Bankkártyával történő fizetés kizárólag on-line, a PayPal  vagy Barion rendszeren keresztül lehetséges. A rendelési érték kifizetése bankkártyás fizetés esetén a megrendeléskor, készpénz, illetve étkezési utalvánnyal történő fizetés esetén a kiszállításkor válik esedékessé. A Megrendelő a fizetés teljesítéséről a rendeléskor megadott számlázási címre kiállított számlát kap.

A Chefbag.hu pénz-visszafizetési garanciát vállal abban az esetben, amennyiben a megrendelt étel valamelyik alapanyaga nem friss, vagy hiányzik a zacskóból.

Kiszállítás

 

A megrendelést a Chefbag.hu a Megrendelő által megadott szállítási címre, a megadott napon és időpontban szállítja ki.

Ingyenes kiszállítást biztosítunk Budapest egyes kerületeiben (I., II., III., V., VI., VII., VIII., IX., XI., XII., XIII., XIV.) Budapest többi kerületébe, illetve agglomerációjának egy részén a házhoz szállítás díja egységesen 1200 Ft.

Rendelés lemondás, elállás joga

 

A rendelés költségmentesen a szállítást megelőző nap 23:59  a Chefbag.hu felé e-mailen jelezve, indokolás nélkül lemondható. Ezután a Megrendelőt elállási jog nem illeti meg a Chefbag.hu-val szemben, mert gyorsan romlandó áruk a szerződés tárgyai.

 

 

Tiltott tartalmak

 

Kifejezetten tilos a Chefbag.hu oldalain törvényileg nem engedélyezett tartalmak továbbítása, közlése, megosztása. A Chefbag.hu fenntartja a jogot a Megrendelők által feltöltött tartalmak törlésére.

 

Problémák, reklamáció

 

Panasz, reklamáció, adatbeviteli hiba esetén az ügyfélszolgálat áll a Megrendelő rendelkezésére. Az ügyfélszolgálat elérhetőségei a Chefbag.hu honlapján találhatóak. Azonnali probléma esetén a lehető leghamarabb, minden más esetben 24 órán belül válaszol az ügyfélszolgálat. Az írásbeli panaszt Chefbag.hu 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A válasz másolati példányát 3 évig megőrzi, s azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.

Megrendelő panasszal fordulhat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz is, amelynek elérhetőségét az alábbiakban találja:

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.

Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.

Központi telefonszám: +36 1 459 4800

E-mail: nfh@nfh.hu

Emellett Megrendelőnek panasza esetén lehetősége van az alábbi békéltető testület egyikéhez fordulni: http://www.fogyasztovedelem.kormany.hu/node/8579

 

Záró rendelkezések

 

A Chefbag.hu fenntartja a jogot az ÁSZF módosítására. A módosításról mentés nem készül, mindig az oldalon feltüntetett ÁSZF aktuális szövege érvényes. A Chefbag.hu nem veti alá magát semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek.

A szerződő felek az ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. irányadó rendelkezéseit veszik figyelembe.

 

A jelen ÁSZF 2020 április 1-től annak visszavonásáig érvényes.

Az ÁSZF innen letölthető.